Gazete Vatan Logo

Dink cinayetinde şüpheli

Dink soruşturmasında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Yılmazer, şüpheli olarak ifadeye çağrıldı.

Hrant Dink suikastına ilişkin kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı. Olay tarihinde İstanbul Emniyeti’nde azınlıklardan sorumlu İstihbarat C Şubesi Müdürü olan Yılmazer’in, Dink’in öldürüleceğine dair Trabzon Emniyeti tarafından gönderilen yazılarıa rağmen gerekli önlemleri almadığı iddia edilmişti. Yılmazer, 'Yasadışı dinleme' iddialarıyla polislere yönelik operasyonlarda tutuklanmıştı.

Akyürek de dinlendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcısı Yusuf Doğan tarafından yürütülen soruşturmada daha önce eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ifade vermişti. Akyürek ifadesinde cinayette İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün sorumluluğuna dikkat çekmişti. Bunun üzerine Yılmazer avukatı aracığıyla yaptığı açıklamada İstanbul Emniyeti’nin suçlandığı o dönemde İstihbarat Şube Müdürü’nün Ahmet İlhan Güler olduğunu söyleyen söylemişti. Soruşturma kapsamında dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in, ‘şüpheli’ olarak çağrılmıştı. Adalet Bakanlığı eski İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polisin, Hrant Dink cinayetinden soruşturulmasına izin vermişti.

Haberin Devamı

Ogün Samast da tanık olacak

DİNK cinayetinin faili olduğu gerekçesiyle yargılanarak 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast’ın da tanık olarak ifadeye çağrıldığı belirtildi. Samast’ın bir süre önce savcıya mektup yazarak bilgisine başvurulmasını istediği belirtildi.