Gazete Vatan Logo

Dink cinayetinde Albay Öz gözaltında

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili jandarma görevlilerine yönelik olarak yürütülen soruşturmada dönemin Trabzon Jandarma İl Alay Komutanı Ali Öz ile Jandarma İstihbarat görevlileri Adnan Acar ve Musa Yıldırım gözaltına alındı.

Dink cinayetinde Albay Öz gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar savcısı Gökalp Kökçü tarafından Hrant Dink’in öldürülmesi ile ilgili jandarma görevlileri hakkında yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Savcılığın talimatıyla, dün dönemin Trabzon Jandarma İl Alay Komutanı Ali Öz ile Jandarma İstihbarat görevlileri Adnan Acar ve Musa Yıldırım gözaltına alındı. Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında daha önce savcılığın talimatıyla 27 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 2 kişiden Abdullah Dinç hakimlik tarafından tutuklanırken Yavuz Bozca adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Savcılığın yaptığı itiraz üzerine Yavuz Bozca hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve tutuklanmıştı.

28 kişinin sorgusu sürüyor

Soruşturma ile ilgili olarak 25 şüphelinin ise İstanbul Terör Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları devam ediyor. Ali Öz’ün de arasında bulunduğu 3 kişi ile birlikte emniyetteki gözaltı sayısı 28 oldu.

Mahkeme ‘6 ay’ dedi Yargıtay bozdu...

Haberin Devamı

Hrant Dink’e suikast hazırlığı konusunda istihbari bilgiye ulaşmasına rağmen kanuni işlemleri başlatmayarak görevini ihmal ettiği iddiasıyla dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz’ün de arasında bulunduğu 8 jandarma görevlisi hakkında “görevi ihmal ve evrakta sahtecilik” suçundan Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nce, Albay Ali Öz’ün 6 ay, hapis cezasına çarptırılmasına, karar verilmişti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesince verilen kararı bozmuştu. Trabzon’da görülen iki davanın birleştirilip, İstanbul’da kamu görevlileri hakkında açılan dava ile birleştirilmesi de gündeme gelebilecek.