Gazete Vatan Logo

Din görevlilerine fazla mesai ücreti

Din görevlilerine fazla mesai ücreti

3. Dönem Toplu Sözleşme süreci kamu görevlilerine yönelik bir çok kazanımın yanında, Din görevlilerine milli bayramlarda da mesai ücreti ödenmesi sağlandı.

Memur-Sen’e bağlı Diyanet Sen Muğla Şube Başkanı Bülent Üzüm, hükümet ile imzalanan mutabakat metninde, Din görevlilerine geçen dönem toplu sözleşme sürecinde imzalanan dini bayramlarda mesai ücreti ödenmesinin yanında bu dönem milli bayramlarda eklenerek hem dini hem de milli bayramlarda din görevlilerine fiili olarak çalıştıkları tatil günleri için mesai ödenmesi sağlandığını açıkladı.

Üzüm, “Bunun yanında vaiz, murakıp, şef ve eğitim görevlilerinin mali haklarında genel iyileştirmeye ilave bir artış ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde 2005 yılından sonra göreve başlayan çalışanlara 1 derece verilmesi sağlandı. Yine eş durumu özrüyle tayinlerde eşin 3 yıl sigortalı olarak çalışma şartı 1 yıla indirildi. Cami ve mescitlerde görev yapan imam-hatip ve müezzin kayyımlara, dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutar kadar fazla çalışma ücreti ödenecek. Yatılı Kur’an Kurslarında gece nöbeti görevi verilenlere fiilen yaptıkları her nöbet görevi için 2 saat daha ek ders ücreti, eğitim görevlisi kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatı oranlarına 15 puan ilave edilecek. Murakıp kadrolarında bulunanların dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatı oranlarına 7 puan ilave edildi. Vaiz kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatı oranlarına 10 puan ilave edilir. Cami ve mescitlerde görev yapan imam hatip ve müezzin- kayyımlara, ulusal ve resmi bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 3 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti, şef kadrolarında bulunanların dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 7 puan ilave edildi. 2005’den sonra görev almış Diyanet İşleri çalışanlarına 1 derece verildi. Böylece üç yıl sonra alınması gereken zamlar 2016 yılı itibariyle verilmeye başlanacak. Eşi kamu görevlisi olmayıp, özel sektörde sigortalı olarak çalışan memurun tayinlerinde 3 yıllık zorunlu şart 1 yıla indirilmiştir. Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlenmesine yönelik çalışma yapılacak” dedi.

Haberin Devamı