Gazete Vatan Logo

Dilge’yi ezen taksiciye tahliye

Kartal sahilde yolun karşısına geçen kimyager Dilge Şen’in ölümüne, Cevahir Gençoğlu’nun da yaralanmasına neden olan taksi şoförü Mesut Yılmaz’ın, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliyesine karar verildi

Dilge’yi ezen taksiciye tahliye

İstanbul Kartal’da 16 Aralık tarihinde yolun karşısına geçen kimyager Dilge Şen’in (29) ölümüne, Cevahir Gençoğlu’nun (52) da yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle “Taksirle bir kişinin ölümü ve bir kişinin de yaralanmasına neden olmak” suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan taksi şoförü Mesut Yılmaz’ın (60) tahliyesine karar verildi.

Müştekilerin avukatları, maktül Dilge Şen ve mağdur Cevahir Gençoğlu’nu asli kusurlu, sanık Mesut Yılmaz’ı da tali kusurlu gösteren bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, yeni bilirkişi raporu alınmasını istediler.

Durmayıp kaçtı

Duruşma Savcısı Eyüp Kara, taksi şoförlüğü yapan sanığın, Kartal’da karşıdan karşıya geçen Dilge Şen’e çarparak ölümüne, Cevahir Gençoğlu’na çarparak da yaralanmasına neden olduğunu hatırlatarak, sanığın olaydan sonra durmayarak olay yerinden kaçtığı belirtildi. Savcı Kara, bilirkişi raporlarına göre tali kusurlu olan sanığın, “Taksirle bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

Haberin Devamı

‘Onların da canı yansın’

Maktül Dilge Şen’in babası Durak Şen, başından beri ölenin suçlu gösterildiğini belirterek, “Olayın tanık anlatımıyla bilirkişi raporu örtüşmemektedir. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi Söz alan Dilge Şen’in annesi Güler Şen ise, “Benim canım yandı, onların da canı yansın” dedi.