İlişkinin adını koymak...

Haberin Devamı

Adamlar, ya ekonomik zorluklardan ya da alternatif bolluğundan, bir de arsızlıklarından “muallak” ilişkileri tercih ediyorlar ya... Ancak bu durum, kadınlara pek uymuyor. Da...

Niye uymuyor? Belki de önce bunu ortaya çıkarmamız gerekiyor.

Uzmanlara göre, kadınlar için nerede durduğunu bilmek önemli; bizim doğamızda bir ilişkinin parçası olmak yatıyor ve bunu bilemediğimizde huzursuz oluyormuşuz. Doğa derken? Genetik olarak mı? Elimizde değil yani! Peki bundan emin miyiz? Bir sağlama yapalım, bakalım...

Mesela, adamla üç kez yemeğe çıktın, onunla birlikte oldun; veya direniyorsun(!), çok da iyi vakit geçiriyorsunuz ama hiç de sevgilinmiş gibi davranmıyor. Yani bir ilişkide olması gereken ayrıcalıkları seninle yaşamıyor. Eee? Sen de “doğan gereği” ne olduğunuzu merak ediyor ve huzursuz mu oluyorsun?

Salak mısın sen? Senin bir “doğan” varsa bir de “aklın” var! Ona sor! Bakalım ne diyecek?

Aklın yerine, adama ya da bir arkadaşına sorarsan... Doğana yenilirsin. Ancak bunu merak etmenin dışında, adamla sevgili olmak isteyebilirsin. İkisi farklı şeyler.

Ha, o zaman da... Uzmanlar bunun için birtakım taktikler öneriyorlar. Hiç sevmediğim iş! Taktik! Yanlış bir kere!

Çünkü orada sen yoksun! Sadece adam, adamın istekleri, arzuları, onun zamanları var. Ee? Ne anladık biz bu işten? Sonra sen sen olmaya başlayınca ne olacak?

Gizem olayı...

Bakın niye yanlış! Birkaç taktik üzerinden gidelim...

Bir araştırmaya göre, ilk buluşmada seks yapmayan kadınların ilişkiyi resmileştirme ihtimali, seks yapanlardan daha yüksekmiş. “Veda öpücüğünden sonra istekliymiş gibi davransa bile, aslında erkekler beklemekten hoşlanır” diyorlar.

Bu klasik öneriye artık bir dur demenin zamanı geldi: Hangi gece değil, o gecenin nasıl yaşandığıyla ilgilidir bu.

Alın size başka bir taktik daha:

“Birlikte olmadan önce en az üç veya dört kez onunla buluş. Beklemeye gerek duymuyorsan da, çıktığınız akşamların sayısını azaltmayı dene.“

Niye? Bıkacak diye mi? Belki sen bıkarsın? Ayrıca bıkılacaksa bir an önce bıkılsın...

Bir taktik daha:

“Sırf o buluşmak istedi diye yoga seansını veya kızlarla akşam yemeğini iptal etme. Her zaman müsait olmamak gizemi korumanı sağlar.”

Sırf gizemini korumak için değil de, zaten öyle olduğun için bunu yapsan... Kendi hayatını feda etmesen...

“Sana buluştuğunuzda ne yapmak istediğini sorduğunda, çok gösterişli olmayan bir şeyler öner: Bir kafede bir şeyler atıştırmak ya da deniz kenarında yürüyüş yapmak gibi. Bu tavır hem onun üzerindeki maddi baskıyı azaltır, hem de senin alçakgönüllü ve eğlenceli biri olduğuna inanmasını sağlar ki böyle kızlara hiçbir erkek karşı koyamaz.”

Bunu da, öyle görünmek için değil de, gerçekten öyleysen yapsan! Daha doğrusu nerede olsa birlikte eğlenebileceğin biriyle birlikte olsan...

“Doğa” kısmını burada devreye soksan... Her şey daha güzel olacak!

Bir isim aramana da gerek kalmayacak...

DİĞER YENİ YAZILAR