İlişkinin adı yok!

Haberin Devamı

Hem de ne kadar uzun zamandır... Ne kadar uzun zamandır “ilişkilerin adı yok!” Bir türlü konamıyor... Yani bir ilişkinin ilişki olabilmesi için bir kriter olur değil mi? İşte o yok!

Ne bileyim, bir zamanlar öpüşünceydi, sonra yatınca oldu, şimdi...

Şimdi yok!

Bunların hiçbiri sevgili olmak ya da olmamak için bir kriter değil! İlişkiler, öylesine takılma ile resmileşme arasında kalıyor. Resmileşme dediysem öyle evlilik falan değil ha! Sevgililiğin resmileşmesi...

Arkadaş desen değil, sevgili desen o da değil.

Düşünsene, ayrılma şansın bile yok!

‘Ne’yinden ayrılacan?

Karşındaki insanla bir ilişkide olup olmadığını bile bilmiyorsun ki!

Olayı yaratan, bu duruma getirenler de tabii ki, danalar...

Onların da kendilerine göre maddi-manevi nedenleri var tabii... Ha, haklılar mı?

Tartışılır!

Ama nedeni kesin onlar!

Zira kadınlar bu durumdan hiiç hoşnut değil.

Salakları çıkmış durumda!

Bir gün önce sevgili gibi davranan adam, bir gün sonra arkadaş gibi davranıyor!

Akşam sevgili olmak için kurlar yapıyor sabah ortada yok! Bir hafta sonra karşılaşıyorsun ya da arıyor, yine aynı kurlar...

Niye?

Facebook faktörü

Neden böyle yapıyorlar?

Önce bunun nedenlerine bakalım, sonra da çaresine...

Ben yazsam laf edersiniz diye uzmanların görüşlerini aktarıyorum:

- “Bir erkek sana sevgilin gibi davransa bile, bu sana bağlı olduğunu göstermez. Ve böyle ilişkiler o kadar çok seçenek sunuyor ki, bazı erkekler ilişki durumunu sırf bu yüzden muallakta bırakmayı tercih ediyor.”

- “Facebook erkekleri potansiyel sevgili adaylarıyla bir araya getirmekle kalmıyor, aynı zamanda onları eski sevgilileriyle de temas hâlinde tutuyor. İnsanların yüzde 80’ini sosyal medya aracılığıyla eski sevgilileriyle kontakt hâlinde. Geçmişten gelen bunca hatıranın tüm canlılığıyla yaşatıldığı bir dünyada, gerçek bir ilişkiye adım atmak erkekler için biraz zor olabiliyor.”

- “Bu durumun bir sebebi de ekonomi. Ekonomik krizler sırasında kadınlara kıyasla çok daha fazla erkek işini kaybediyor. Onlar da böyle dönemlerde sadece kariyerine odaklanma baskısı yaşıyor. Pek çok erkek, bir kız arkadaşla birlikte gelecek masrafları finanse edemeyeceğini düşünüyor. Pahalı hediyeleri ya da lüks yemekleri karşılayacak durumda değiller. Bir ilişkiyi yürütebilecek zamana ve enerjiye sahip olduklarını da düşünmüyorlar.”

Veee...

- “Bu durumun sonucunda birçok çift, ilişkiye benzeyen ama bir yandan da bir ilişkide olması gereken saygı ve ayrıcalıkları içermeyen, ara bir döneme giriyor.”

Eee?

Peki şimdi n’olacak?

DİĞER YENİ YAZILAR