Bir şeyler söylemek istiyor ama ne?

Haberin Devamı

Birini tanımak için içki sofrası yeter” dedik ya... Biraz içki biraz sohbet, işi çözer. Ama... Bir adım daha ileri gitmek için...

Yani dışarıda yenen bir-iki yemekten sonra taraflardan biri “eve” yemeğe çağırır ya!

Hani! Her anlamda ilerlemek için!

Anladınız siz onu!!!

Adam ya da kadın seni evine yemeğe çağırınca... Ya da sen çağırdığında...

Yapılan yemeğin, sunuşun da bir dili vardır! Hem kendini, hem niyetini ortaya koyar.

O sofra bir şeyler söylemek istiyordur aslında!

Mesela balık...

Menüde balık varsa, bu adam ya da kadın, ehlikeyif biridir. Ha, en önemlisi amacı bir an önce geceyi bitirmek değildir! Yani yatıp-kalkıp gideyim derdinde değil! Belli ki, seninle vakit geçirmek, seni tanımak istiyor. Belki de anlatmak istedikleri var. İyi bir başlangıç yani... Hatta o gece bir şey(!) bile olmayabilir. Gerçekten de sarılıp yatabilirsiniz. Ha, bu iyi bir şey mi? Bilemem.

Mesela makarna...

Hıı... Şimdi burada dur biraz! Makarna işi kritik ve risklidir. “Makarna-şarap” gecelerine aşinayız! Bu gece bitmez! Heh hee... Yani gece iyi geçer de, fazla beklentiye girmemek lazım!

Izgara et yapıyorsa... Ya da tavuk falan... Orada dur biraz! Bunda bir tuhaflık var! Zaten belli ki boşanmış, neler yaşadığı meçhul, en iyisi sen bunu biraz içir de dökülsün bakalım, derdi neymiş?

Mantı yapıyorsa... Bunun niyeti belli! Bu evlenmek istiyor, vakti gelmiş! Ona göre... O akşam bir b.k olmayacağı da kesin! Yemekten sonra fotoğraf albümlerini falan çıkarır bu. “Şu arkadaki teyzemin oğlu, hani deminki resimde yanımda olan” diye... Anı falan da anlatır, dikkatli ol. Bilemiyorum yani...

Yemek yeme zamanı!

Şimdiii...

Bütün yemeklerin yanında bir de zeytinyağlı taze fasulye varsa... Belli ki bir “yaş” durumu var. Bir de boşanmışlık var. Biraz yalnızlık da... Hafif problemliyiz ama aynı zamanda “seks” dönemindeyiz demektir. Yani gece her hâlükârda iyi geçer! Ama sabahına garanti veremem!

Pizza!

Pizza, makarnayla eş değerdedir! Geceyi garantiler, ertesi günü erteler! Ne demekse! Yani ertesi gün aklında birtakım tutarsız soru işaretleri olur. Açıkçası ne idüğü belirsiz ilişkilerin yemeğidir pizza!

Şimdiii....

Seni çağırıp lahmacun, kebap falan ısmarlıyorsa...

O-hooo...

Bu artık bir şey falan söylemek istemiyor! Söyleyeceğini söylemiş, hatta sevişilmiş bile...

Artık yemek yeme zamanı...

DİĞER YENİ YAZILAR