Ufak-mufak değişiklikler...

Haberin Devamı

İnsan bazen daralır ya. Çok daralır hem de!.. Bazen kişisel nedenlerden bazen de etrafında olup bitenlerden, bitmeyenlerden...

Adaletsizlik duygusu umutsuzluğa, umutsuzluk karamsarlığa dönüşür.

İşte böyle zamanlarda...

Biraz deliliğe vurur veya biraz atmosfer değiştirmeye çalışırsın. Duruma uysa da, uymasa da!

Bazen de bunu bünyen yapar.

Ufak-mufak değişikliklerle...

Mesela o gün, yeni ve çok beğenerek aldığın topuklu ayakkabılarını giyersin. Ona anlamlar yüklemişsindir. Üzerine hayallerin vardır. Ya birisi gibisindir ya da içindeki kişiliklerinden biri... O ayakkabıyı giydin ya, artık onun atmosferine de girmişsindir. Yürüyüşün, duruşun ve tepkilerin de o ayakkabıya yakışır hâldedir. Artık ne yakıştırdıysan! Mesafelisindir başkalarıyla... Kimsenin nedenini anlayamadığı bir üst perde hâli vardır üzerinde!... Yani bulunduğun yer ve etrafındakiler sana layık değiller adeta!

Mücadeleci ve maceraperest


- Taç takma atmosferi...

Taç, inci kolyenin taşra hâlidir. Yani bir masumluk vardır ama asalet yoktur. Yumuşak bir atmosferdir bu. Uzlaşmaya hazır, kahkaha atmayan ama gülümseyen sınırlı sorumlu bir hâl. İnci kolyeyle bir benzerliği daha vardır; onunla da sevişilmez. Çünkü insana kardeş hissi verir.

Olmaz yani... Zaten taç takan kadında o sırada libido yerlerdedir.

- Eşofman atmosferi...

Hele eşofmanla sokağa çıktıysa... Sanki onu giyince Nadia Comaneci oldu! Birazdan elindeki çemberin içinden geçecek! O yürüyüş, o vücut alışkanlıklarına hiç uymayan hafiflik hissi... Elini cebine atmalar, hızlı, küçük ama yaylı adımlar... O, o sırada başka bir atmosferde yaşıyor... Sorsan mesela, “Sporla ne ilgin var?“ diye... “Lisede voleybol takımındaydım“ der. Bin yıl önce falan! O da yalandır zaten. Olsun...

- Çapraz çanta atmosferi...

Bunun tam çevirisi şudur: “Bugün özgürüm, her şeye hazırım.“ “Her şeye” dediysem öyle ‘her şey’ değil! Yani... Olaya tam kapalı da değil ama amaç o değil. Çantayı çapraz taktığında kadın mücadeleci ve maceraperest bir ruh hâline girer.

Sen anla ya da anlama...

Önemli değil.

Bazen herkes başka bir atmosfere girer.

O gün, ne dünkü ne de yarınki gibidir.

DİĞER YENİ YAZILAR