Her kadında farklı mıdır?

Haberin Devamı

Bir erkek her kadında farklı mıdır?..” Hani dün, “Bir kadın her erkekte farklıdır”ın sonunu bu soruyla bitirmiştim ya... Cevabı basit gibi:

“Nasıl ki, bir kadın her erkekte farklıdır, aynı nedenlerle bir erkek de her kadınla farklı olur.

Yani kadınına göre...” diyeceksiniz...

Ama fena hâlde yanılacaksınız!
Hayır.

Bir erkek her kadında aynıdır!
Bu kadar da iddialıyım.

Kafasındaki “kadın” imajı neyse, hepsine öyle ve aynı davranır. Hatta biraz daha ileri gideyim; bir erkek her kadınla aynı aşkı yaşar!

En azından dışa vurumu aynıdır.

Adam romantikse, bütün kadınlara romantik davranır. En olmazına bile! Yok, düz bir adamsa, hayatına giren kadınların hepsine tavrı dümdüzdür. Kadın ne olursa, kim olursa olsun!

Aslında olaylar da bazen tam burada karışır. Mesela bazı adamlar, aşkın tadını çıkarmayı severler. Birlikte olduğu kadını jestleriyle şımartmayı severler.
Onunla birlikte olan kadınlar da bu jestlerin kendilerine has olduğunu düşünürler. Havaya girerler. Oysa adam aşkı öyle yaşamaktadır, seni değil!

Yani yarın başka bir kadına aynı jestleri veya biraz daha farklısını yaparak yaşar aşkı. Bu adamı, aşkı böyle yaşamayı seven bir adamı, hiçbir kadında dümdüz göremezsiniz... Bırak aşkı, sadece seks yaptığı kadına karşı bile ‘jesty’dir.

Ya da tam tersi, adam klasik sendromları olan bir adamsa...

İmajına göre...

Klasik sendrom derken?

Yani kıçı kalkıksa...

Bu adama da öldürsen jest yaptıramazsın. Onun için bir kadına jest yapmak, tali yoldan gelen arabaya yol kaptırmak kadar gurur kırıcıdır. Mecbur kalmadan yapmaz. Yapınca da burnundan getirir.

Dedim ya, kafasındaki “kadın” imajına göre...
Kadından ne istediğine göre...

Bazı adamlar kadında arkadaş görmek ister. Daha çok “kızlı-erkekli” büyüyenler... Onlar, konuşmayı, birlikte gülmeyi, planlar yapmayı isterler... Bütün kadınlarda bunu görmek isterler...

Bazı adamlar, kadını sekste bulurlar. Kendisini (aşkını) orada ifade ettiklerine inanırlar. Bu adam bir kadınla tatil planı yapmaz mesela. Ama hiçbir kadınla yapmaz. Bazı adamlar da, kadını “eş” olarak görür. Bir takım görevler vermiştir ona. Onlar söze, “Benimle birlikte olacak kadın...” diye başlar.

Bütün kadınlara, “kendisiyle birlikte olabilecek kadın mı?” diye bakar.

Bu liste böyle uzar.

Yani:

Bir adam, her kadında aynıdır!

DİĞER YENİ YAZILAR