“Asal” yalnızlık...

Haberin Devamı

Ruh eşi olmayanlar... Herkes ruh eşini, öteki yarısını ararken bu biraz, “Katil Doğanlar” efekti veriyor ama... Bu dünyada ruh eşi olmayan insanlar da var.

Artık olmadığından mı yoksa aramadıklarından mı, orasını bilmiyorum.

Hani dün biraz değindiğim, yalnız ruhlar... Öteki yarısı olmayan...

Yalnızlık içinde kalabalıklarda yaşayanlar... Asosyal, kişilik bozukluğu olanlardan bahsetmiyorum ha! Tam tersine, müthiş şahsiyetlidirler...

Keyifli de...

Nasıl anlatsam?

Tamam buldum!

Asal sayılar gibi!

Kabaca, kendisinden ve 1’den başkasına bölünmeyen tam sayılar... 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23... diye uzayıp giden..

Ama öyle asal sayı deyip geçmeyin. Asal sayılar, sadece asal sayı değildir!

Bunu daha iyi nasıl anlatabilirim diye nette dolaşırken Milliyet blog’da, Hezar Yokuş‘un, “Asal sayılar, matematiğin gizemli çocuğu” adlı yazısına rastladım. Daha güzel anlatılamazdı. Asal sayıların tarifine bakın, asal yalnızları bulun:

“Gizemli, asil ve asidir onlar” diyor mesela...
“Gün içerisinde sık sık karşılaşırız asal sayılarla. Ama onları yok saymaya çalışırız çoğu zaman. Çünkü asal sayılarla anlaşmak zorlar bizi. Yemek sonunda gelen hesap eğer asal sayı olarak gelmişse bölemeyiz onu kişi sayısına.”

Evlenmiş bir asal yalnız!

Tıpkı “asal yalnızlar” gibi... Onlar da zorlar ama niye zorladıklarını anlamayız.

“Huysuzdur asal sayılar. Onları günlük hayatta kullanmayı sevmeyiz ama onların da işine gelir bu durum. Çünkü asal sayıların hayattaki amaçları çok farklıdır, gözleri çok yüksektedir. Günlük hesaplamalarla ilgilenmezler. O işi sıradan sayılara bırakırlar, kendi kendinizi toplayın, çarpın ve hatta bölün, yine kendiniz çıkın ortaya diye dalga geçerler diğer sayılarla.”

Yani farklıdırlar ama niye farklı olduklarını anlamayız...
“İki asal sayının birleşmesi ancak ve ancak kendi kimliğinden vazgeçmesi sonucu olabilir. İki asalın birleşmesi onları bir anda sıradan basit bir çift sayı yapar. O yüzden asal sayılar aralarında asal olmaktan bir adım öteye geçip de çift sayı olmayı pek kabul etmezler. Bu da asalları yalnızlaştırır.”

Evet biraz çapkın biraz da bağımsızdırlar.
“Bu yüzden, en acı durumda olan asal sayı 2’dir bana göre. Hem çift hem asal...

Hem asallardan hoşlanan öz be öz asal olan, hem de ruhunda çift’lik duygusunu inadına taşıyan 2..”
Al sana, evlenmiş bir asal yalnız!

“Asal sayı dokundurmaz kendini bir başkasına. Bölmek ise söz konusu bile olamaz! Psikoloji ile bilinçaltına inemezsiniz, felsefe ile kafasını karıştıracak sorular sorup bir anda yumuşak karnına vuramazsınız, tatlı dille onu dize getiremezsiniz, hatta hırstan gözünüzü karartıp kolasına ilaç atıp gafil bir anında üzerine atlayıp onu bölemezsiniz. Ne yaparsanız yapın asal sayı asal sayıdır. Kişiliğinden benliğinden bir an olsun vazgeçmez.”
Ne o?

Kendini mi buldun? Hem de bir asal sayıda...
Hangisinde?

19 gibi misin mesela, yoksa 37 ya da 53 olabilir misin?

DİĞER YENİ YAZILAR