Erkek bedeni mahrem midir?

Haberin Devamı

Yine yabancılaştım... Öldüm mü, ne? Hani beyaz ışıktan sonra havalanıp aşağıda olup bitenleri anlamsızca izliyorlarmış ya...

Büyük bir mutlulukla...

İşte o anlamsızlık var üzerimde...

Ama o derece mutluluk? Yok, o kadar yok!

Şimdi Paris’teki Orsay Müzesi’nde Masculin isimli bir sergi açıldı ya... 17. yüzyıldan günümüze erkek bedenini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyormuş!

Herkeste bir alaka, bir mana yükleme, bir şaşırma hâli...

Gerçekten ben mi tuhafım? Yoksa insanlar mı şuurunu iyice yitirdi? Yahu bu dünyadaki insanların yarısı hatta sanırım yarısından biraz fazlası erkek değil mi?

Diğer yarısı da, onların en az birini gören kadınlar...

Üstelik onlar meme falan da kapatmıyorlar. Bir tek cinsel organlarını kapatıyorlar. Ama onun da nasıl bir şey olduğunu bilmeyen yok!

Zaten mahrem bile değil! Hadi bizi geç ama bütün Avrupa çıplak erkek heykelleriyle dolu.. Yol ortasında hem de! Kafanı çevirsen ‘onunla’ karşı karşıya kalıyorsun yani!

Eee?

Çok mu materyalist kaldım? Peki, o hâlde daha anlamlı olmaya çalışayım. Müze adına açıklama yapan temsilci Amelie Hardivilier, “Sergiyle bugünün toplumunu yakalıyoruz. Konseptimiz günümüz insanının ilgilerine yanıt vermek. Amacımız skandal yaratmak değil” demiş.

Ne yani?

Bu aralar tüm dünyanın ilgisi erkek bedeninde de, benim mi haberim yok! Tamam biraz daha duyarlı olacağım. Sanatsal yaklaşacağım: Sergi aynı zamanda ‘beden’ denince akla ilk gelenin kadın bedeni olması fikrine de karşı duruyormuş.

Onlar da insan...

Yok, böyle olmayacak!

“Beden” deyince tüm dünyanın aklına kadın bedeni mi geliyor? Neden hâlâ birileri kadınların erkek bedenine ilgi duymadığına inanıyor? Tıpkı, “Erkek bedeni, kadın bedeni gibi/kadar estetik olmadığı” hurafesi gibi!

Yeter ama!

Ben kendimi bildim bileli insanlar hala aynı yerde!

Erkek bedeni estetik mi, değil mi?

Kadın bedeni meta mı zart zurt!

Yahu ikisinin de güzeli estetik! Bu kadar basit! Kadınlar da, güzel bir erkek bedeni görünce etkileniyorlar. Niye biliyor musunuz?

Çünkü onlar da bildiğiniz insan!

Kadınlar da göbeği yağ çuvalına dönmüş, bacakları yumuk yumuk erkek bedenini görünce yüzlerini buruştururlar. Belki bunu mu duymak istemiyorlar nedir? Bütün tantana bu yüzden mi?

Ama geçin artık bunları...

Güzel olan her beden estetik...

Estetik olan her beden güzeldir. Neyi tartışıyorsunuz ki?

Ha, neden hâlâ insan bedenlerine bu kadar yabani yaklaşıyoruz onu tartışın. Herkesin bildiği ve en doğal ihtiyaçlar neden hâlâ ayıp? Ayıp olması insanlık için ayıp değil mi? Kadını insan olmaktan ayrı tutmak ayıbı da geçmiyor mu?

Hı?

Bir tarafta sonsuz yaşamın sırlarına yaklaşılıyor.

Bir tarafta da erkek bedeni sergisi...

Ben niye yabancılaşmayayım?

Yabancılaşmayan utansın!

DİĞER YENİ YAZILAR