Evli insan neresinden anlaşılır?

Haberin Devamı

Hani çocuklara, “Yabancı birisi, iki insanın evli olduğunu nerden anlar?” diye sormuşlar ya, içlerinden biri de “Aynı çocuklara bağırıp bağırmadıklarına bakarak tahmin edebilirsiniz” diye cevap vermiş ya... (Dünkü yazıdan...)

Peki başka?

Başka nereden anlaşılır?

Bu 8 yaşındaki çocuk kadar naif ve zeki olmayabilir ama yine de anlayabiliriz...

Hem de nerede rastlarsak rastlayalım, anlaşılır. Mesela:

ARABADA...

Yanınızdaki arabada bir kadın ve bir erkek var; evli olup olmadıkları nasıl anlaşılır? Hiç konuşmazlar. Suratlarında mutsuz bir ifade vardır. Yok yok, mutsuz değil de umutsuz. İçleri çekilmiş gibidir. Kadın nereye baktığını bilmeden bir yere dalıp gitmiştir.

DÜĞÜNDE...

Büyük ihtimalle evden kavga ederek çıkmışlardır. Yine de oraya gittiklerinde güler yüzlü olurlar. Ama başkalarına karşı. Asla dans etmezler. Adam, kadına kıçını dönüp başka bir adamla sohbet eder. Ve bu manzara ona hiç tuhaf gelmez!

LOKANTADA...

Pek nadir bir durumdur. Evli çiftlere, böyle yerlerde yanında arkadaşları veya çocukları olmadan rastlanmaz. Ha, belki son evlilik yıldönümü yemekleridir. Evliliklerinin değil, yıldönümü yemeklerinin sonuncusudur. Buradaki en önemli gösterge de konuşmamalarıdır. Zorlarlar ama sohbet yürümez bir türlü. Bir başka önemli ipucu ise yemeğin başlangıç, ana yemek, tatlı ve kahve fasıllarıyla toplam 1 saat içinde tamamlanmasıdır.

MARKETTE...

Hıh... Aslında “Dananın yaşına ve tipine göre market davranışları” diye ayrı bir yazı çıkar da, özetleyeyim; bir kere adam çok sıkıntılıdır. Kadın bütün alışverişlerinde olduğu gibi bu sefer de daha önce kokladığı bütün çamaşır yumuşatıcılarını tek tek koklamaya başlamıştır. Adam da markete gelmeyi büyük bir özveri olarak kabul ettiğinden fedakârlıkla yanında süklüm püklüm durmaktadır. Sabırla bekler. Kadın arada adama da koklatır, ‘Nasıl?’ diye... Adam ne cevap verir? “Bilmem, ben anlamıyorum.” Sanki havuz problemi sordun! Kadın önde, adam arkasından gidiyorsa ve sepet deterjanlarla doluysa, bunlar evlidir.

HASTANEDE...

Adam hastaysa kadın mutlaka yanındadır. Ama... Hasta olan kadınsa onun yanında ya annesi ya kardeşi falan vardır. Kocası yoktur. O ziyarete gelir.

BARDA...

Yok. Oraya gelmezler. En azından birlikte!

DİĞER YENİ YAZILAR