Angut musun, nesin?

Haberin Devamı

* “Bu özelliği çok kötüymüş gibi (sadakat ve vefa erkeklere has olmadığından) angut kelimesi bir küfür bir hakaret algılanır erkekler arasında. Angut musun sen falan denir aşağılamak istendiğinde. Oysa ki bu kuş, çoğu insan geçinen iki ayaklıdan daha yüce özellikler taşımaktadır, bilmeyenlere duyurulur.”

Kuş muş deyince asapları bozuluyordur da ondan...

Bu bir hayvana benzeme meselesi üzerine epey kafa yoran var anlaşılan.

Kusura bakmayın, kendimi tutamıyorum bazen.

Bakın neler var, bir iki laf etmem lazım:

* “Aslanların eylemlerinin süresi 3 saniye. Neyle övündüklerini de bilmiyorlar. Erkek aslanın onca ihtişamı 3 saniye sonra iniyor. Hayvan olacaksan da hangi hayvan olacağını bilmek lazım.”

Şimdi, sanki bizimkilerinki ne kadar sürüyor diyeceğim, alınacaklar. Şöyle bir rakam versem? Yüzde 47. Biraz manalı bir rakam oldu ama bu “erkenci” yüzde 47 de kendini her şeye muktedir sanıyor bu memlekette...

* “Sanırım erkeklerden büyük bir kötülük gelmiş başınıza? Karar verin, geldi mi gelmedi mi?”

Nerdeee?

* “Dilek Hanım, insan tüm canlıların bileşkesidir. Her canlının özellikleri genlerimize işlenmiştir. Onun için bazen aslan gibi, bazen çakal gibi, tilki gibi, eşek gibi, yılan gibi, kumru, güvercin, köpek, ot vb. gibi davranırız.”

İçimizi ısıttın. Kimi zaman da, duygularımızı şarkılara yansıtırız değil mi?. “Tin tin tini mini hanım...” gibi... Bazen de, “Amman Haydar....” Gibi.. Hayat işte! Şanş!

* “Başka işiniz mi yok ya?”

Yok. Birazdan da şempanzeler gibi birbirimizin bitlerimizi ayıklayacağız. Hani tüylerinin arasına karıştırıp bir tane bulurlar da, önce ona dikkatlice bir bakıp sonra koklayıp ağızlarına atıverirler. Aynen öyle.

* “Yine konu döndü dolaştı geldi rakamlara, 13, 15, 18, 20...”

Duracağın yeri biliyorsun... Bir an korktum daha sayacaksın diye...

* “Hiçççç kusura bakmayın ama bizler bu şekilde davranıyorsak bilin ki bunları sizlerden öğreniyoruz ya da öğretiyorsunuz bilmem anlatabildin mi Dilek Hanım?”

Tabii... Her söylediğimizi anlar ve uygularsınız çünkü! Hadi yiyorsa angut olun.

* “ERKEK ASLAN HAKLARINA SAHİP İNSAN OLMAK BİLE GÜNÜMÜZ ŞARTLARINA UYMUYOR. EŞİTLİK NE OLACAK O ZAMAN. KADIN ÇALIŞACAK ERKEK YİYECEK... LÜTFEN DÜZENİ BOZMAYALIM.”

Bağırma! “Bağırma” dedim. (Öyle olur ya!) Öteki de bağırarak, “BAĞIRMIYORUM BEN” der.

* “Bizde de durum tersine işliyor. Biz hep babamızın doğum gününü unutuyoruz... Bu yüzden sadece erkeklere yüklenmek yanlış.”

Babamız derken? Kardeşler olarak gerçek babanızdan mı bahsediyoruz yoksa eşinize baba mı diyorsunuz?... Doktorların, “Nasılız bakalım bugün”ü gibi bir durum mu?

Ayrıca aramızda erkeklere yüklenen mi var?

Bana mı dediniz?

DİĞER YENİ YAZILAR