Sizin erkeğiniz hangisi?

Bilim adamları insan cinselliğinin evrimiyle, hayvan cinselliğinin evrimi arasında paralellikler bulmaya çalışıyor. Hayvanları inceleyerek bizimkileri çözmeye çalışıyorlar

Haberin Devamı

Bilim adamları insan cinselliğinin evrimiyle, hayvan cinselliğinin evrimi arasında paralellikler bulmaya çalışıyor. Hayvanları inceleyerek bizimkileri çözmeye çalışıyorlar.

Ancak tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da bu iş, adamına göre değişiyor. Bizde ne kadar çeşit varsa onlarda belki daha fazlası var. Araştırmış, bulmuşlar. Hiç yorum katmaya gerek yok.

Bakın, sizinki hangisine benziyor? Ya da siz hangisine benziyorsunuz?

KEDİ ASLAN
Ormanların kralı sıra cinselliğe gelince, kedi gibi oluyor. Dişisinin çevresinde dolaşıp tavlamaya çalışan aslan, birleşme sonrasında yeri göğü kükremesiyle inletiyor.

KISKANÇ FOK
Çok çapkın olmalarına rağmen dişilerini de bir o kadar kıskanırlar. Haremlerini kendi seçimleriyle oluşturan fok erkekleri, dişilerine asla dokundurmazlar.

FRİJİT KURT
Kurtlarda söz sahibi olan, dişiyi de alıyor. Diğerlerine de sadece onu seyretmek kalıyor. Kurt çiftleri birbirlerine aylarca kur yapıyor ve dişi kurt yılda sadece bir kez erkeğini istiyor.

ZAVALLI AYI
Ayılar, hayvanlar dünyasında cinselliği en az yaşayan gruplardan. Yılda bir, eğer şanlıysalar iki kez ancak birleşebiliyorlar.

ROMANTİK FİL
İri cüsselerine rağmen sevimli görülen filler, kendi topluluklarında da sevecen. Fillerde cinsellik önce hortumların birleşmesi ve minik öpücüklerle başlıyor.

TEK EŞLİ PENGUEN
Örnek aile tablosu çiziyorlar. Penguen çiftler, daima yavrularıyla birlikte dolaşıyor. Erkek penguen, kuluçka sırasında eşine yardım ediyor ve o da kuluçkaya yatıyor.

HAVADA, KARADA...
Kuşların birçok türü çift olarak yaşamaktan zevk alıyor. Anüsleri aynı zamanda cinsel organ olan kuşlar, havada, karada, kısacası her yerde sevişebiliyorlar.

ÇİFT ORGANLI YILAN
Yılanlar, tek eşlilikle, çok eşlilik arasında karar veremeyenlerden. Kimi tek eşle geçiriyor hayatını, kimi birkaç eşle. Yılanların cinselliğinin en büyük özelliği ise birleşmelerinin 24 saate kadar uzayabilmesi. Erkek yılanların, çift cinsel organa sahip olması ardı ardına çiftleşmelere olanak sağlıyor.

79 GÜN DURMADAN
Bazı böcek türleri, 79 gün süren birleşme süresiyle rekor kırıyorlar. Dişiye kenetlenen erkek, 79 gün boyunca, hem ona göz kulak oluyor, hem de neslin devamını garantiye alıyor.

KANLI SEKS
Peygamberdeveleri, en kanlı cinsel birleşme örneğini sergiliyor. Dişi peygamberdevesi, çiftleşme anında kendisini yiyecek olarak sunan erkeğinin kafasını kopararak yemeye başlıyor. Ancak bu arada çiftleşme de devam ediyor.

SADIK YENGEÇ
Bazı yengeç türleri, genç yaşlarında bir sünger ya da mercan oyuğuna yerleşip, tüm hayatlarını burada geçiriyorlar. Hızla büyüyerek, kovuktan çıkamaz hale gelen yengeçler, zorunlu olarak, yaşamlarını tek eşli geçiriyorlar. Aslında birbirleriyle değil, yuvalarıyla evleniyorlar.

HAREME MERAKLI KOALA
Haremlerinde o kadar çok ürüyorlar ki onları koruma altına alan Avustralya hükümeti 1998 yılında kısırlaştırma operasyonu başlatmak zorunda kaldı.

***

Öküzlerinki nasıl acaba?

DİĞER YENİ YAZILAR