Gazete Vatan Logo

Dilara okula yürüyerek geldi

Öğretmeninin sırtında taşıdığı engelli ilkokul öğrencisi Dilara ameliyat oldu, 4 ayda ayağa kalktı. Dün ilk kez okuluna yürüyerek gitti, öğretmeni onu kapıda gözleri yaşlı karşıladı

Dilara okula yürüyerek geldi

Sakarya’nın Karasu ilçesinde, yürümekte zorluk çekmesi nedeniyle beden eğitimi dersinde öğretmeni Yahya Celep’in sırtında taşıyarak derse katılmasını sağladığı Dilara Kayıkçıoğlu’nun (11) fotoğraflarının basında yer almasının ardından yardım eli uzandı. Güvenli Eller Derneği’nin girişimiyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde ameliyat olan, 4 ay fizik tedavi gören Dilara Kayıkçıoğlu destek alarak yürümeye başladı. Tedavisinin ardından okuluna yürüyerek gelen Dilara Kayıkçıoğlu, öğretmenleri ve arkadaşlarını sevince boğdu.

Doktorların kendisi için çok olumlu konuştuğunu ifade eden Dilara Kayıkçıoğlu, “Yahya hoca beni sırtına alıyordu, beden eğitimi derslerinde, oyunlarda. Eylül ayında beni buradan Güvenli Eller Derneği alıp İstanbul’a götürdü. Şubat ayının ilk günlerinden beri yürüyorum” diye konuştu. Okulda Sosyal Bilgiler öğretmenliği yapan Zehra Koçak, Dilara’yı yürürken görünce göğsünün kabardığını belirterek şöyle dedi: Aslında bu süreç tamamen spontane gelişti. Yahya öğretmenimizin öncülüğünde tabii ki. Onun için bu tarz faaliyetler zaten öğretmenliğinin bir parçası. O bunu gerçekten yürekten yaptı ve olayın buralara geleceğini kendisi de düşünememişti. 6 yıldır bu okuldayım, geldiğimden beri Dilara’yı böyle görüyorum bugün böyle görünce hepimizin göğsü kabardı. Dilerim bundan sonra her şey Dilara için daha güzel olur. Şu an yürüyebiliyor.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENİ SIRTINDA TAŞIMIŞTI...