Gazete Vatan Logo

Diktatör oyunu yasaklandı!

Tayland’da yönetime el koyan cunta, kullanıcıların kendi diktatörlüğünü kurup sanal ülke yönettiği bilgisayar oyununu yasakladı.

Tayland Kültür Bakanlığı’ndan bir yetkili AFP’ye yaptığı açıklamada diktatörlük oyunu Tropico 5’in yasaklandığını söylerken yasağın gerekçesini açıklamadı.

Şirketin yöneticilerinden Nonglak Sahavattanapong yasak nedeniyle ‘hayal kırıklığına uğradıklarını’ söylerken, internetten oynanan oyunun bazı bölümlerinin Tayland’daki güncel duruma benzediğine dikkat çekti.

'El Presidente'ye oy verirseniz...'

Bulgar oyun prodüksiyon şirketi Haemimons’un hazırladığı Tropico 5 adlı oyun kullanıcılara ‘güneşli kumsallar ve siyasi yolsuzluğun’ birlikte varolabileceği bir ada ülkesini bir cunta eşliğinde yönetme imkanı tanıyor. Oyun, “İnsanların asla aç kalmadığı, tüm çalışanlara çok iyi maaş verildiği, sonsuza dek güneşli bir yer düşünün. Tabii El Presidente’ye oy vermeniz şartıyla” sloganıyla satılıyor.

Tayland bilgisayar oyunları dağıtım şirketi New Era Interactive Media da Kültür Bakanlığı’ndan oyunun yasaklandığına dair bir bildiri aldıklarını açıkladı.

Tayland’da aylar süren sokak gösterilerinin ardından 22 Mayıs’ta ordu yönetime el koyarken, darbe lideri Prayut Chan-O-Cha demokratik kurumları lağvetmiş ve medyaya geniş çağlı yasaklar uygulamaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Cunta lideri muhalifleri ezerken bir yandan da ‘mutluluğa dönüş’ başlıklı bir halkla ilişkiler kampanyası başlatmıştı.

Kaynak: AFP, Al Jazeera