Gazete Vatan Logo

Dikkat! Sıcaklıklar azalıyor, sis geliyor

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, çarşamba akşamdan itibaren kuvvetli kuzey rüzgarlar ile beraber sıcaklığın azalışa geçeceğini, sabah saatlerinde de sis beklendiğini söyledi.

Dikkat! Sıcaklıklar azalıyor, sis geliyor

Yurt genelinde sıcak hava etkisini gösterirken çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının azalacağı ve sisin etkili olacağını söyleyen CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, "Haftanın ikinci yarısında çarşamba akşamdan itibaren kuvvetli kuzey rüzgarlar ile beraber sıcaklık azalışa geçecek. Arkasından cuma-cumartesiye ilerlerken İç Anadolu'da, Batı Karadeniz'de, İç Ege'de karla karışık yağmur, yükseklerde kar yağışları bile görme ihtimalimiz söz konusu. Marmara'da 10-11-12 derecelere ineceğe benziyor. " dedi.

Bünyamin Sürmeli sözlerini şöyle sürdürdü;

Rüzgarlarımız kıyılarda yatay hareket. Yaklaşık orta kuvvette. Hakkari dolaylarında kar geçişi bekliyoruz. Yurdun kalanında güneş görünüyor ama sabah saatlerinde biraz sisli puslu bulanık bir hava olabilir. O nedenle yolda olacaklara dikkat diyoruz. Hava, açık havada spor ve yürüyüş için çok da elverişli değil.

- İstanbul

İstanbul'da güneş var 18-10-19 derecelik de sıcaklık. Gün yaklaşık şöyle 9-10 derecelerde başlıyor. Önümüzdeki üç dört gün yağış yok. Cumartesi yağış var ama haftanın ikinci yarısında sıcaklık düşüyor.

Haberin Devamı

- Ankara

Başkentte güneş var. 18 derece ardından güneşlenme sürecek. Cumartesi sıcaklık 7 dereceye kadar inecek.

- İzmir

İzmir'de güneş var. 20 derece ardından gelen günlerde de güneşlenme sürecek. Sıcaklık 18-19-20 dereceler üç dört gün salınacak.