Gazete Vatan Logo

Dikkat! Selfie çekerken ÖTV ödüyorsunuz

Dikkat! Selfie çekerken ÖTV ödüyorsunuz

Günümüzde milyonlarca insan, gezdiği yerlerden yediği yemeğe kadar her anını internet üzerinden takipçileri ile kolayca paylaşabiliyor. Dünya her birimize sadece bir “Selfie” uzaklıkta, hatta ceplere sığacak kadar küçük. Gelişen teknoloji ile birlikte sadece teknolojik aletler değil aksesuarları da hayatımızın bir parçası haline geliyor. Son yılların modası “selfie” çılgınlığı ise bütün dünyayı sarmış durumda. Bu teknolojik aletlerin en yeni ve ilgi çekenlerinin başında da“selfie çubukları” geliyor. Peki, selfie çubuklarına %20 oranında ÖTV ödediğimizi biliyor muydunuz? KPMG Türkiye’nin Gümrük ve Ticaret Kıdemli Müdürü Hakan Uçak, KPMG Vergi Blog’unda yayınlanan son yazısında cep telefonları ve selfie çubuklarına ödenen ÖTV ile ilgili bilgiler paylaştı.

Selfie çekebilmek için öncelikle bir cep telefonuna sahipolunması gerektiğini vurgulayan Hakan Uçak, “Cep telefonları 8517.12.00.00.11 gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alıp, söz konusu eşyanın gerek ithalatında gerekse yurt içindeki satışında 120 TL’den az olmamak kaydıyla % 25 oranında ÖTV tahsil edilmektedir.

Selfie çubukları ise 8526.92.00.90.19 gümrük tarife istatistik pozisyonunda sınıflandırılmış olup, ÖTV Kanunu’nun IV sayılı listesinde bu kapsamdaki eşyaların ithalinde ve yurt içindeki satışında %20 oranında ÖTV ödenmektedir.” dedi.

Haberin Devamı