Gazete Vatan Logo

Dikkat! Dolandırıcılar FETÖ ile dolandırıyor!

Telefonda kendilerini polis savcı olarak tanıtıp “PKK bankadaki hesabınızı ele geçirmiş” yalanıyla dolandırıcılık yapanların artık, “Sizin FETÖ ile ilişkiniz varmış” diye korkuttuğu ortaya çıktı.

Dikkat! Dolandırıcılar FETÖ ile dolandırıyor!

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, “Daha önce terör örgütü PKK’nın, DAEŞ’in adını kullanan telefon dolandırıcıları örgüt değiştirdi. Kendilerini polis, savcı veya hakim olarak tanıtan dolandırıcıların artık Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adını kullandığını belirten Altay “Vatandaşları arayan telefon dolandırıcıları ‘Adınız darbe soruşturmasında geçiyor. Bu işten kurtulmanız için belli bir miktar para gerekli’ diyerek kandırıyor. Parayı kendilerine göndermeleri durumunda daha sonra geri verileceği ve kimseye de bir şey söylememelerini belirtiyorlar. Bu kişiler dolandırıcıdır. Asker, polis, savcı, hakim kesinlikle vatandaştan para istemez” diye konuştu.

Altay, ayrıca, bu kişilerin “ev araması” yaptıkları ihbarı aldıklarını da hatırlatarak, şunları kaydetti: “Vatandaşların kapılarına gelen asker veya polis üniformalı kişiler olağanüstü durumdan dolayı ‘oğlunuzu askere alacağız, acilen oğlunuzu bize teslim etmeniz gerekiyor’ gibi söyleyenler olabilir. Asker ve polis kılığında evlere gelen bu kişiler, ‘para verirseniz oğlunuzu götürmeyiz’ diye talepleri olursa kesinlikle itibar edilmemelidir.”

Haberin Devamı