Gazete Vatan Logo

Dikkat! Bu alerjinin tam zamanı

Bahar aylarında tetiklenen göz alerjilerinin geç tedavi edilmesi, kalıcı göz bozukluklarına davetiye çıkarıyor.

Yenilenme ve arınmanın mevsimi ilkbahar, aynı zamanda pek çok alerjik hastalığın da habercisi. Toz, polen ve sık değişen havalar, gözlerde sık rastlanan alerjik konjonktivit hastalığına zemin hazırlıyor.

En fazla çocuk, genç, özellikle de erkekleri tehdit eden bu hastalığın ihmal edilmesi ise kalıcı göz bozukluklarına neden oluyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burak Aydın, bu nedenle yanma, batma, sulanma, kızarıklık, güneşe karşı hassasiyet, ışığa bakamama gibi şikayetlerin ciddiye alınması ve tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Çevreyle direkt teması nedeniyle gözlerin alerjik hastalıklara sık meyil gösteren bir organ olduğunu belirten Aydın, çabuk ve kendiliğinden geçeceği düşünülse de; basit gibi gözüken yakınmaların kalıcı görme bozukluklarına yol açtığını vurguladı. Bu durumun, göz kuruluğuna da zemin oluşturduğunu aktaran Dr. Aydın, bahar aylarında görülen alerjik konjoktivitten korunmak için yapılması gerekenleri şöyle anlattı:

PENCERE AÇIK UYUMAYIN

Bahar ve yazla beraber alerjiyi arttıran etkenlerden birisi de ultraviyole ışınlarıdır. Fazla miktarda maruz kalındığında güneşin dik geldiği dönemlerde ultraviyole ışınları ciddi oranda gözümüze zarar verir. Bu dönemlerde mutlaka filtreli güneş gözlüğü kullanılmalı, gözler bol bol soğuk suyla yıkanmalı ve yatarken pencereler kapatılmalıdır.

Haberin Devamı