Gazete Vatan Logo

Dikkat! Ucunda ölüm var...

'Dumansız Hava Sahası'ıyla sigara kullanımını düşüren Sağlık Bakanlığı, şimdi de “Ucunda Ölüm Var” sloganıyla nargileye savaş açtı.


Nargile konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek için “Nargile Farkındalık Projesi”ni başlatan Sağlık Bakanlığı, başta genç kuşak olmak üzere kamuoyunu nargilenin zararları konusunda bilgilendirmek için tıpkı sigaradaki gibi kampanya başlattı. Yeşilay Cemiyeti tarafından yürütülen proje için TAPDK 446 bin 350 TL bütçe ayırdı.

GENÇLER ZARARDAN HABERSİZ

“Ucunda Ölüm Var” kampanyası için yapılan araştırmalarda gençler arasında kullanımı yaygınlaşan nargilenin, sigaranın zararsız bir alternatifi gibi algılandığının ortaya çıktığını ifade eden Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı İhsan Karaman, “Nargile bir tütün ürünüdür ve diğerleri gibi kanser gibi birçok hastalığa sebep olur. Biz bu kampanyayı tütünle mücadelenin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

SİGARA TÜKETİMİ YÜZDE 5 AZALDI

Türkiye’de bu çalışmaların sigara kullanımını yüzde 32’den 27’ye düşürdüğünü kaydeden Karaman, aynı sürecin nargile için de uygulanacağını söyledi. Düzenlemelerle sigaranın zararları konusunda farkındalık oluştuğunu söyleyen Karaman, “Bu kampanyanın Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ve Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle çok etkili olacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

TV'LERDE VE BİLLBOARDLARDA YER ALACAK

Kampanya kapsamında eylül ayına kadar 5 ayrı film ve kamu spotu çalışması hazırlanacak. TV spotlarının yanı sıra Türkiye çapında billboard, afiş ve raketlerde yer alıp, gazetelerde bilgilendirici ler dağıtarak kamuoyunda nargileyle ilgili farkındalık yükseltilecek.

Haberin Devamı