Gazete Vatan Logo

Dijitalin ustaları 4.0’a hazırlanıyor

Şirketler, endüstri 4.0’a doğru yapay zeka, programlama ve data analisti bulmakta zorlanıyor. Turkcell Akademi sadece 2017’de 1.2 milyon kişiye eğitim vererek dijitalin ustalarını yetiştiriyor.

Dijitalin ustaları 4.0’a hazırlanıyor

Endüstri 4.0 yakında kurumsal dünyaya bir meteor çarpmış gibi etkisini gösterecek. Turkcell Akademi Genel Müdürü Banu İşçi Sezen, “Hazırlıklı olanlar yaşamaya devem edecek ama geç kalanlar yok olacak. Uluslararası alanlarda da gördüğümüz kadarıyla inanılmaz bir panik var. Çok yakın gelecek ama kurumsal dünyanın insan kaynakları yönetimi buna hazır değil” dedi.

Eğitimde demokrasi

Teknolojiyle birlikte öğrenme yöntemleri de değişiyor. Yeni meslekler ortaya çıkıyor. Türkiye’nin ilk kurumsal üniversitesi Turkcell Akademi, Turkcell çalışanlarının, yeni oluşan ve değişen tüm sektörlerdeki iş fırsatlarını yakalayabilmesi, bilgi ve yetkinliklerini güçlendirmesine odaklanıyor. 2006’da Turkcell Akademi’yi kurarken dünyayı dolaşıp örnek sistemleri incelediklerini söyleyen Sezen, “Özellikle yapay zeka, programlama ve data analisti bulamıyorsunuz. Herkesin bu yeni dünya hakkında bilgilenmesi, eğitim alması gerekiyor. Dünyayı dolaşırken, ‘Kurumsal Üniversite’ ile tanıştık. Turkcell Türkiye’de yaklaşık 5 bin çalışan var. Dijital Masters, Pazarlama Master Programı, Data Science Enablement Programı, GNÇYTNK, İnovasyon ve Liderlik Gelişim Programları’na yenileri de ekleniyor. Hiyerarşinin yıkıldığı bu eğitimler için Sezen, “Kurumsal dünyanın eğitimde demokratikleşmesi” ifadesini kullanıyor. İsteyen çalışanın katıldığı her programın yıldızları da ortaya çıkıyor ve bu kişiler projelerde değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Eğitimleri yakından takip eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, özellikle Digital Masters programını, dijital dönüşümünü tamamlayan Turkcell’i, küresel oyuncular ligine taşıyacak en önemli adımlardan biri olarak nitelendiriyor.

Yüzde 85 online ders

BANU İşçi Sezen, Turkcell Akademi eğitimlerinde yüzde 85 online, yüzde 15 sınıf içi eğitim dengesi olduğunu söyledi. Akademi’de, stratejik iş ortaklıklarının yanı sıra VR, Al, sanal sınıf, web-video, e-öğrenme ve mobil öğrenme gibi en güncel teknolojiler kullanılıyor. Turkcell Akademi’de 2006’dan bu yana uzaktan öğrenme kanalı ve yüz yüze eğitimlerle yaklaşık 17.5 milyon saat eğitim verildi. Eğitimler, 600’ün üzerinde eğitmen tarafından yürütüldü. Sadece 2017’de Turkcell Grup ekosisteminde yer alan 1.2 milyon kişiye ulaşılarak yaklaşık 2.1 milyon saat eğitim verildi, ortalama kişi başı eğitim 64 saat oldu.

Haberin Devamı