Gazete Vatan Logo

Dijital oyun federasyonu kuruluyor!

Dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de meşrulaştı

Geçtiğimiz Nisan ayında Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan turnuvaya ülkemizden 3 bin kişi başvuru yapmıştı. Fakat Türkiye’de bir oyun federasyonu olmadığı için 3 bin kişinin başvurusu reddedilmişti. Böyle olunca uluslarası oyun turnuvalarına katılmak için Federasyon başkanı Mevlüt Dinç’in girişimleriyle GSGM’ye bağlı oyun federasyonu kuruldu. Federasyon dünya çapında turnuvalara katılmanın yanı sıra küçük yaşta oyun oynayan çocukları caydırmayı ve 70 milyar dolarlık dijital oyun piyasasından pay almayı amaçlıyor.

Sanal milli takım

Federasyonun bir de milli takımı olacak. Futbol, araba yarışı ve aksiyon oyunları için Türkiye şampiyonası yapacak, en iyilerden ilk 8’i uluslararası turnuvalara giderek klavye veya joyistik aracılığıyla ülkemizi temsil edecek. Şuan bütçe çalışmaları içerisindeyiz. Spor genel Müdürlüğü’ne bağlı olduğumuz için milli takımdaki arkadaşlarımıza her türlü maddi destek verilecek, maaş alacaklar, şuan ne kadar alacakları belli değil.

30 milyon oyuncu

Federasyon Başkanı Mevlüt Dinç, “Türkiye’de oyun piyasasını geliştirip 30 milyon oyuncuyla iletişim halinde olmayı hedefliyoruz. Amacımız uluslarası oyun turnuvalarına katılmak ve 70 milyar dolarlık oyun piyasasından pay almak” dedi.

Hangi oyunlar oynanacak

Counter-Strike, Call of Duty, PES 2011 ve Need for Speed: Hot Pursuit isimli oyunlar oynanacak. Ekipler 2 ila 8 kişi arasında değişiyor.

Haberin Devamı