Gazete Vatan Logo

Dijital kehanetler gerçekleşirse, 'vay halimize' mi?

Dijital kehanetler gerçekleşirse, 'vay halimize' mi?

Dijital iş ve kültür dergisi Digital Age tarafından bu yıl “Next 10” teması ile 10’uncusu düzenlenen Digital Age Summit, gelecek 10 yılın dijital kehanetlerine ışık tuttu. Etkinlikte,Sosyal Medya Kanaat Önderi ve Dijital Pazarlama StratejistiGlenGilmore, Ensighten Strateji Başkanı Pelin Thorogood, Havas Media Group Global Strateji Başkanı RoriDuBoff, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Microsoft’un Davranış Bilimcisi ve İş Ortakları Bölge Yöneticisi MattWallaert, Bayer Dijital Gelişim Lideri JessicaFederer, FortyTwo CEO’su ve Siber Güvenlik StratejistiMennyBarzilay, Telekomünikasyon Stratejisti, Yazar ve Eski TM Forum Başkanı Martin Creaner ve New York Üniversitesi TheGovernanceLab Kullanıcı Deneyimi Direktörü Batu Sayıcı gibi dijital dünyaya yön veren isimler ağırlandı.

Bu yıl “Next 10” teması ile gerçekleşen, dijital dünyanın gelecek 10 yılına odaklanarak insanların hayatlarını kökten değiştirebilecek dijital gelişmelere ışık tutmaya odaklanan Digital Age Summit 2016toplam 32 konuşmacı ve 2200 ziyaretçiyi ağırladı. Etkinlikte aynı zamanda dijital devrimin geleceğine yönelik workshop’lar düzenlendi.

Haberin Devamı

Digital Age / MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan, “Bu yıl Digital Age Summit’in 10’uncusunu gerçekleştiriyoruz. 10 yılda şunu öğrendim ki, dijital asla IT’den ibaret değil. Bu alanda başarılı olmak için iletişim, pazarlama ve yaratıcılık kaslarının çok iyi çalışması ve harmoni içinde olması lazım. Bu yıl, ‘Next 10’ temamız ile dijital dünyanın geleceğine ışık tutarak, ‘Marketing & Business,’ ‘Media & Content,’ ‘Data & New Business’ ve Smart Cities& Life’ alt temaları ile dünyaca ünlü konuşmacıları ağırlıyoruz” sözleriyle etkinliğin açılışını yaptı.

Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen, "Önümüzdeki 10 yılda markaların sonu gelecek" kehanetinde bulunan Serdar Kuzuloğlu, konuşmacıların önümüzdeki 10 yıla yönelik kehanetlerini de aldı. Digital Age Summit 2016 konuşmacılarına göre geleceğimizi şekillendirecek beş kehanet şöyle:

“Gelecekte aygıtlar ortadan kalkacak. Hepimiz teknoloji olacağız; her şey bize gömülü olacak.” - Havas Media Group Global Strateji Başkanı RoriDuBoff,

Haberin Devamı

“10 yıl sonra doktora gittiğimizde Watson’ın görüşünü isteyeceğiz.” - IBM Avrupa Akıllı Şehirler Başkan Yardımcısı Dr. AlexeyErshov

“Makineler kişiselleştirilmiş marka mesajları yaratabilecek.” - Criteo Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Dirk Henke

“Gelecek 10 yılda çok daha fazla kadın lider göreceğiz.” - Bayer Dijital Gelişim Lideri JessicaFederer

“Kurumsal kimlikler yara alacak, özgünlük kazanacak.” - SAP Pazarlama Müdürü Erdem Aksakal

Etkinliğin ilk gününde sunum yapan isimler Türk Telekom CMO’su Mert Başar, Criteo Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Dirk Henke, Maxus Global Kıdemli Teknoloji Danışmanı SherifGuindy, Sosyal Medya Kanaat Önderi ve Dijital Pazarlama StratejistiGlenGilmore, Sosyal Medya Stratejisti Richard Stacy, Ensighten Strateji Başkanı Pelin Thorogood, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüce Zerey, SAP Pazarlama Direktörü Erdem Aksakal, Havas Media Group Global Strateji Başkanı RoriDuBoff oldu. MirgünCabas, Bedük ve Derya Baykal “Ünlülerin Yeni Mecrası YouTube”u tartışırken, YouNow Başkan Yardımcısı YonatanSelacanlı video devriminin ayrıntılarını ele aldı.

Haberin Devamı

Digital Age Summit 2016’nın ikinci gününde sunum yapan isimler Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Microsoft’un Davranış Bilimcisi ve İş Ortakları Bölge Yöneticisi MattWallaert, Google’ın DoubleClick Ürünlerinden Sorumlu İş Geliştirme Yöneticisi Özlem Geyik, Bayer Dijital Gelişim Lideri JessiaFederer, Nielsen Media ResearchTurkey Genel Müdürü Erdem Tolon, FortyTwo CEO’su ve Siber Güvenlik StratejistiMennyBarzilay, Telekomünikasyon Stratejisti, Yazar ve Eski TM Forum Başkanı Martin Creaner, IBM Avrupa Akıllı Şehirler Başkan Yardımcısı Dr. AlexeyErshov, Siemens Yetkinlik Şehirleri Merkezi Kentsel Gelişim Direktörü Julie Alexander, New York Üniversitesi TheGovernanceLab Kullanıcı Deneyimi Direktörü Batu Sayıcı ve Türk Telekom Kurumsal Çözümler ve İş Ortaklıkları Direktörü E. Esat Sönmezer oldu.

Haberin Devamı