Gazete Vatan Logo

Dijital dünyaya yön veren ‘EN ETKİLİ’ 100 kişiden biri oldu

Lidyana.com’un kurucu ortağı Hakan Baş, ünlü teknoloji dergisi Wired UK tarafından dünyanın en etkili 100 ismi arasına seçildi.

Dijital dünyaya yön veren ‘EN ETKİLİ’ 100 kişiden biri oldu

ULUSLARARASI teknoloji dergisi Wired UK, Eylül 2016 sayısında ilk kez dijital dünyaya yön veren global 100 isim listesi yayınladı. Alanında isim yapmış 300 jüri tarafından seçilen listedeki isimler; birçok ilke imza atmış etkili kişilerden oluşuyor. Listede ilk 3 sıra SpaceX ve Tesla kurucusu Elon Musk ve Facebook kurucuları Mark Zuckerberg ve Tim Cook’a ait. Lidyana.com gibi başarılı girişimlerin kurucusu Hakan Baş da listeye girdi.

İkinci Türk Sina Afra

Türkiye’de son 5 senede kurduğu başarılı girişimlerle dikkat çeken Hakan Baş listenin 86’ncı sırasında yer aldı. PayPal kurucusu Peter Thiel gibi isimleri geride bırakan Hakan Baş, Türkiye’den listeye giren 2 isimden biri oldu. Diğer bir Türk girişimci, eski Markafoni CEO’su ve Türkiye Girişimcilik Vakfı kurucusu Sina Afra da listede 97’nci sırada yer aldı.

Dünyanın en iyi 100 girişimcisi arasında gösterilen Lidyana.com’un kurucu ortağı ve CEO’su Hakan Baş, ‘Teknoloji alanında dünyadaki en prestijli dergi olan Wired Dergisi tarafından ilk 100’de gösterilmek benim için gurur verici. Listede yer almam ülkemiz girişimcilik ekosisteminin yabancılar tarafından takip edildiğinin de güzel bir göstergesi’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’de son 5 senede kurduğu başarılı girişimlerle dikkat çeken Hakan Baş listenin 86’ncı sırasında yer aldı. Hakan Baş, listede PayPal kurucusu Peter Thiel gibi isimleri geride bıraktı.