Gazete Vatan Logo

Dijital bankacılık kanallarını kullanan müşteri yüzde 22 arttı

Son 1 yıl içinde dijital bankacılık kanallarını kullanan müşteri sayısının yüzde 22, Akbank Direkt Mobil kullanan müşteri saysının yüzde 45 arttığını belirten Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, “Bankada verilen 5 ihtiyaç kredisinden 1’ini Akbank Direkt Mobil’den verdik. Bankamızda her 2 faturadan biri Akbank Direkt’ten ödeniyor” diye konuştu

Dijital bankacılık kanallarını kullanan müşteri yüzde 22 arttı

Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, dijital kanallarını yenilikçi, rekabetçi ve gelişen teknolojinin doğasına uygun bir müşteri deneyimi sunacak şekilde tasarlayarak yatırımlarına bu odakla devam ettiklerini söyledi. Gelişen teknoloji gündelik hayatı ve iş yapış biçimlerini de değiştirdiğini kaydeden Ulutaş, “Neredeyse nüfusun tamamının internete erişim sağlayabiliyor olmasıyla birlikte, pek çoğumuzun hayatına mobil ve sosyal ağlar da dahil oldu. Bireylerin dijitalleşmesi, onlara erişmeye çalışan sektörleri de değişime, dijitalleşmeye zorunlu hale getirdi. Dünyada dijitalleşme trendiyle birlikte mobil kanalların kullanım oranları da artıyor. Günün gerisinde kalmamak, hatta geleceği yakalamak için teknolojiyi yakından takip etmeye ve tüm gelişmeleri ürün ve hizmetlerimize hızlıca adapte etmeye çalışmayı hedefliyoruz. Bugün, nüfusu incelediğimizde, özellikle Y kuşağı, teknolojiyi takından takip ediyor, yeniliklere ve gelişime oldukça açık. Hizmet aldığı tüm alanlarda hız ve kesintisiz inovasyon beklentisi var. Bu da tüm kurumları gelişim ve değişime zorunlu tutuyor. Biz de günümüzde Y kuşağını hedefleyerek, dijital kanallarımızı yenilikçi, rekabetçi ve gelişen teknolojinin doğasına uygun bir müşteri deneyimi sunacak şekilde tasarlıyor, yatırım ve geliştirmelerimize bu odakla devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kullanıcı oranı en yüksek

Akbank Direkt Mobil’in toplam müşteri portföyü içindeki yeri hakkında da bilgi veren Tolga Ulutaş, şöyle devam etti: “Sadece son 1 yıl içinde dijital bankacılık kanallarını kullanan müşteri sayımız yüzde 22, Akbank Direkt Mobil kullanan müşteri sayımız ise yüzde 45 oranında büyüdü. Dijital kanallarımız içerisinde yalnızca Akbank Direkt Mobil’den hizmet almayı tercih eden müşterilerimizin oranı ise yüzde 65 seviyesinde. Akbank Direkt, Finalta verilerine göre, globalde dijital bankacılık kanallarını kullanan müşterileri içerisinde sadece mobil uygulama kullanıcı oranı en yüksek olan ve en üst seviyede müşteri memnuniyetine sahip mobil bankacılık uygulamalarından biri. Akbank Direkt Kredi, Aralık 2015’te hayatımıza girdiği günden bu yana en çok tercih edilen dijital bankacılık ürünlerinden biri oldu ve bankada verilen 5 ihtiyaç kredisinden 1’ini Akbank Direkt Mobil’den verdik. Mobil uygulamamızı kullananların yoğun tercihlerinden biri de fatura ödeme. Bankamızda her iki faturadan biri Akbank Direkt uygulamasından ödeniyor. Son 3 yılda mobilden yapılan fatura ödemeleri 12 kat arttı. Türkiye’de bankacılık sektörü olarak hayata geçirdiğimiz inovatif ürün ve hizmetler sadece ülkemizde değil, dünyada da önemli bir etki yaratıyor, beğeniliyor. Bizi inovasyon konusunda tetikleyen en önemli unsurlar, müşterilerimizin bizden bu alandaki beklentileri, tüketici trendlerinin değişimi ve rekabet. Akbank olarak, öncü, takip edilen inovatif ürün ve hizmetlerimizle sektörümüzün gelişimine yön vermeye devam edeceğiz. Gelecek dönemde yapay zeka, sanal gerçeklik konular ana odak noktamız olurken, Akbank olarak Mobil First (Önce Mobil) anlayışında Mobil Only (Sadece Mobil) yaklaşımı ile müşterilerimize hizmet sunmayı ve bunu da ilk yapan banka olmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Harvard’da vaka olarak işlendi

Haberin Devamı

Günümüzde en hızlı büyüyen ve gelişen alanın mobil teknolojiler olduğunu ifade eden Tolga Ulutaş, şöyle devam etti:

“Oldukça hızlı büyüyen, gelişen ve buna kesintisiz devam eden mobil teknolojilerin bankacılığa yansıması da şüphesiz aynı hızda gerçekleşiyor. Akbank olarak teknoloji alanındaki gelişmeleri, ürün ve hizmetlerimize hızla uyarlayarak mobil bankacılık alanında sektörümüze öncülük ediyoruz. Müşterilerimize kolay kullanabilecekleri, işlemlerini saniyeler içinde yaparak hayatlarını kesintisiz sürdürecekleri bir mobil bankacılık deneyimi yaşatıyoruz. Müşterilerimize kullanımı kolay ve anlaşılabilir teknolojik hizmetleri mobil kanallarımız üzerinden vermek istiyoruz. Dijital hizmetlerimizi öncelikli olarak mobil uygulamamızdan sunmayı hedefliyoruz. Sonuç olarak uygulama dükkanlarında en çok beğenilen bankacılık uygulaması (Apple, Google ve Windows store 4.5 puan), Türkiye bankacılık sektöründe mobil kanalda en hızlı büyüyen ve uluslararası mecrada 200’den fazla banka ile çalışarak performans ölçümleme ve kıyaslaması yapan Finalta’nın verilerine göre Avrupa’nın mobil bankacılık alanında en hızlı büyüyen bankaları arasındayız. Bu alandaki başarımız 2016 yılında Harvard Üniversiyesinde vaka olarak işlendi.”
Direkt kredi satışları arttı
Tolga Ulutaş, mobil bankacılık konusunda müşterilerine sundukları hizmetleri şöyle anlattı: “Akbank Direkt’e özel dijital ürünlerimizden olan Akbank Direkt Kredi müşterilerimizden büyük ilgi görüyor. Akbank Direkt Kredi’ye müşterilerimiz mobil uygulamamızdan sadece istedikleri tutar ve vadeyi girerek hiç bir belge, imza olmadan ve şubeye gitmek zorunda olmadan başvurabiliyorlar ve istedikleri tutar saniyeler içerisinde hesaplarına yatıyor. Mobil uygulamamızda yaptığımız bu geliştirme ile Akbank Direkt Kredi satışlarımız hızla arttı. Müşterilerimiz, kartları olmasa bile Akbank Direkt Mobil ile para çekebiliyorlar veya başkalarına para gönderebiliyor. Akbank Direkt Mobil’den alınan referans koduyla Akbank müşterileri, banka kartı taşımadan Akbank ATM’lerinden para çekebiliyor, hesaplarına ya da kredi kartlarına para yatırabiliyorlar.”
10 milyondan fazla kişi indirdi
TOLGA Ulutaş, 10 milyondan fazla kişinin telefonlarına indirdiği Akbank Direkt Mobil uygulaması ile artık ödemenin daha hızlı ve kolay hale geldiğini söyledi. Ulutaş, “Dijital ödemeler kapsamında Akbank Direkt, android telefonlar ile kart kullanmadan alışveriş yapma imkanı veriyor. 2016 Eylül ayından bu yana kullanıcılarına dünyanın en güvenli ve gelişmiş mobil ödeme teknolojisi olan Host Card Emulation (HCE) kullanılarak Akbank Direkt Mobil uygulaması yüklü Android telefonlar ile kart kullanmadan alışveriş yapma imkânı sunuyor. Akbank Direkt Mobil kullanıcıları, NFC (Near Field Communication) özellikli telefonlarından tüm Akbank kredi kartları ve Neo kartlarını mobil ödeme için tanımlayıp; dünyadaki tüm temassız POS cihazlarında kullanılabiliyor. Müşterilerimiz, Akbank Direkt’ten sunulan Akbank Yatırım Hizmetleri ile yatırımcı profillerini belirliyor, Apple Watch’ta günlük bankacılık işlemleriniz için en kapsamlı uygulamayı müşterilerimizin hizmetine sunduk.”

Haberin Devamı