Gazete Vatan Logo

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ayşegül Jale Saraç tutuklandı!

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ayşegül Jale Saraç tutuklandı!

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç tutuklandı.

YÖK tarafından "yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından" görevden uzaklaştırılan, ardından da FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Saraç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Saraç tutuklandı.

Prof. Dr. Saraç, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 20 Temmuz'da rektörlükteki makam odasında gözaltına alınmış, odadaki bazı belge ve dokümanlara el konulmuştu.

REKTÖR YARDIMCILARI GÖREVDEN ALINDI
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, darbe girişimi soruşturması kapsamında bugün tutuklanırken, soruşturma kapsamında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün, Prof. Dr. Aslan Bilici, Prof. Dr. Mustafa Arıcı, Genel Sekreter Mustafa Tuna, Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Yavuz ile Haluk İzol görevden alındı.
Eyigün, Bilici ve Tuna’nın ayrıca açığa alındığı da belirtildi. Daha öncede Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında çoğunluğu öğretim üyesi Dicle Üniversitesinde 56 kişi açığa alınmıştı.
İDARİ VE AKADEMİK BİRİMLERE GİRİŞ YASAKLANDI
Darbe girişimi soruşturması kapsamında Diyarbakır’da soruşturmanın odağında bulunan adreslerden biri olan Dicle Üniversitesi’nde idari ve akademik birimlere giriş yasaklandı. Üniversitenin internet sitesinde yasak, "23 Temmuz 2016 tarihinden itibaren başlamak suretiyle 25 Temmuz pazartesi günü mesai saatti başlangıcına kadar üniversitemiz akademik ve idari personelin rektörlüğün izni olmaksızın idari ve akademik birimlere girişi yasaklanmıştır" açıklamasıyla duyuruldu.
Belge ve bilgi güvenliği açısından ilgili görevlilerin ofis ve makam odalarının da anahtarlarının da değiştirildiği belirtildi.

Haberin Devamı