Gazete Vatan Logo

Dicle saldırısı sonrası şok detaylar

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Jandarma Tabur Komutanlığı’na bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada, büyük hasar gören Tabur Komutanlığı binasına dev Türk bayrağı asıldı. İlçe genelinde birçok ev, iş yeri ve araçta hasar oluştu. AK Parti'li başkan korkunç anlarını anlattı.

Dicle saldırısı sonrası şok detaylar

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde dün gece 21.45 sıralarında Jandarma Tabur Komutanlığı’na bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, çatışma bir süre sonra teröristlerin gecenin de karanlığından faydalanarak kaçmasıyla sona ermişti.

Patlamada, 1 asker şehit olmuş, aralarında asker ve asker yakınlarının da bulunduğu 24 kişi yaralanmıştı. Yaralılar, ambulanslarla kaldırıldıkları İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslar ve helikopterlerle çeşitli hastanelere sevk edilmişti. Teröristler, ilçedeki patlamanın ardından takviye gönderilen ekiplere de pusu kurmuştu. Dicle-Hani yolunda güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu da 3 polis yaralanmıştı.

GÜVENLİK ARTIRILDI

Jandarma Tabur Komutanlığı’na bomba yüklü araçla yapılan saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada, Tabur Komutanlığı binasında büyük hasar oluştu. Bina, branda ile kapatılıp, üzerine Türk bayrağı asıldı. Tabur Komutanlığı’nın çevresine de beton bloklar yerleştirildi. Saldırı yapılan bölgede incelemeler sürüyor. Patlama, Tabur Komutanlığı binasına yaklaşık 3 kilometre mesafedeki ilçe merkezini de etkiledi. Patlamanın şiddetiyle merkezdeki çok sayıda ev, işyeri ve araç zarar gördü.

Haberin Devamı

"DUYUMLAR ALIYORDUK"

Patlama anında evde olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert ise, şunları kaydetti:

"Eve yeni gelmiştim. Önce elektrikler kesildi. Sonra da büyük bir patlama sesi duyduk. Oturduğumuz apartman sallandı. Önce bize yönelik saldırı olduğunu düşündük. Sonra duyduk ki saldırı olmuş. Yüzbaşını aradım cevap vermedi. Birkaç kişiyi daha aradım ama cevap alamadım. Sonra hastaneyi aradım. Henüz yaralı gitmediğini söylediler. Hemen hastaneye gittim. Yaralılara yardımcı olduk. Evde ise çocuğum diğer odadan bağırdı. Artık çıkıp gittim. Silahlar sağda solda patlıyordu. Daha önce benim istasyonum üç kez tarandı. Bundan sonra bir şey olacağını sanmıyordum. Ancak duyumlar alıyorduk. Şehidimize Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Allah devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun."

Haberin Devamı