Gazete Vatan Logo
Futbol Dice Kayek konutta moda akımı başlattı

Dice Kayek konutta moda akımı başlattı

Toya Yapı’nın Basın Ekspress Yolu’ndaki Toya Moda projesine Dice Kayek imza atacak. Topaloğlu, konutun modasını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Esentepe, İstinye gibi değerlenen bölgelerde projeler hayata geçiren Toya Yapı, İstanbul Basın Ekspress Yolu’nda yer alan 486 daire ve 35 ticari birimden oluşan yeni projesi Toya Moda’yı satışa sundu. Projeye ismini dünyaca ünlü moda ve tasarım markası Dice Kayek’in imzasını taşıması veriyor. Projede ortak alanlardan, iç alan tasarımlarına, renk seçimlerinden daire kapı numaralarını gösteren tasarımlara kadar Dice Kayek’in imzasını taşıyacak. Projenin mimari tasarımı ise Bünyamin Derman’a ait.

Toya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu, ilk kez Qent İstinye projelerinde Porsche Desing ile çalıştıklarını, bu projelerinde de Dice Kayek ile çalışarak ‘konutun modasını oluşturmaya çalıştıklarını’ belirterek, “Konut sektörü çok hareketli ve birbirinden farkı olmayan projeler inşa ediliyor. Biz de bu ortamda kendimizi farklı bir yerde konumlandırmak istiyoruz. Türkiye’de ilk kez bir inşaat markası mimariyi moda ile buluşturuyor ve dünyaca ünlü Türk tasarımcılar ile işbirliğine gidiyor. Toya Moda ile konutta moda anlayışını değiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Yüzde 18 KDV dahil

Topaloğlu, proje hakkında ise şu bilgileri verdi: “100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen projenin henüz ismini bile ilan etmeden, lansman öncesindeki 15 günlük dönemde yüzde 15’ini sattık. 4 blokta 486 daireden oluşan projemizde metrekare fiyatları 3 bin 600 liradan başlayıp, 4 bin 500 liraya çıkıyor. 37 ile 151 metrekare arasında, stüdyodan 3+1’e kadar seçenekleri olan dairelerimizin fiyatları ise 185 bin liradan başlayıp, 650 bin liraya çıkıyor. Fiyatlarımıza yüzde 18 KDV’yi dahil ettik.”

Projenin inşaatına lansmandan önce başladıklarını ve temel aşamasında olduklarını dile getiren Topaloğlu, 30 ay içerisinde teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi.

İlk kez konutta yer aldılar

DİCE Kayek markasının yaratıcılarından Ece Ege, “Herşeyin çabuk eskidiği ve sıradanlaştığı şehir hayatına bir yenilik getirmeyi hedefledik” derken Ayşe Ege ise “Bugüne kadar pek çok tasarıma imza attık ancak ilk kez bir konut markasının yanında yer aldık” dedi.

Haberin Devamı