Gazete Vatan Logo

DHKP-C’ye özel sorumlu

FETÖ’nün, terör örgütü DHKP-C ile irtibatını sağlamak için bir sorumlu görevlendirdiği ortaya çıktı. Gizli tanık, örgütün DHKP-C sorumlusunun Mehmet Albayraktar olduğunu deşifre etti.

DHKP-C’ye özel sorumlu

Yeni Şafak'ın haberine göre; Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), DHKP-C terör örgütü ile irtibatını sağlayan sorumlusu deşifre oldu. İskender kod isimli gizli tanık savcılığa verdiği ifadede, TUSKON'a bağlı bir derneğin başkanlığını yapan Mehmet Albayraktar'ın, DHKP-C üyeliğinden 15 yıl cezaevinde kalan eşi Hüsniye G. aracılığıyla iki örgüt arasındaki bağlantıyı sağlayan kişi olduğunu söyledi. Hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istenen Albayraktar'ın FETÖ'nün İstanbul'daki bölge imamlarıyla irtibatlı olduğu saptandı.

GÜLEN İÇİN OTEL ALMAK İSTEDİLER

Albayraktar'ın mali müşavir olduğu ve örgüt adına kurban ve burs topladığını söyleyen gizli tanık, şüphelinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fetullah Gülen'e hakaret ettiği iddiasıyla dava bile açtığını ifade etti. Albayraktar'ın 2016 yılı Nisan ayında Mozambik'de otel almak için girişimlerde bulunduğunu söyleyen İskender, “Bunun amacı ABD'nin Fetullah Gülen'i sınır dışı etmesi halinde Gülen'i Güney Afrika'ya götürmektir” dedi.

İKİNCİ EŞİ DHKP-C ÜYESİ

Haberin Devamı

İskender, Albayraktar'ın iki evliliği bulunduğunu, ikinci eşinin DHKP-C terör örgütü üyeliğinden 15 yıl cezaevinde kalan Hüsniye G. olduğunu belirterek, Hüsniye G.'nin erkek kardeşinin de Türk Telekom'da çalıştığını ve ihraç edildiğini söyledi. İskender, Albayraktar'ın banka işlemlerini de eşi Hüsniye G. üzerinden gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

BERKİN ELVAN TALİMATI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Gezi Parkı olayları sırasında vefat eden Berkin Elvan'ın cenaze töreni için örgüt tabanına 'Katılın' emri verdiğini söyleyen gizli tanık, Mehmet Albayraktar'ın da bu talimat doğrultusunda çevresini cenazeye katılmak için ikna ettiğini söyledi. Gizli tanık, Albayraktar'ın ayrıca örgütün yayın organı olan Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasından sonra gazete önünde yapılan protesto eylemine katıldığını da ifade etti.

EVİNDEN 1 DOLAR ÇIKTI

Gizli tanığın ifadeleri İstanbul Başsavcılığı tarafından incelemeye alındı. Albayraktar'ın darbe girişiminden sadece 3 gün önce ABD'ye gittiği 3 Ağustos tarihinde ise ülkeye giriş yaptığı tespit edildi. Albayraktar'ın gözaltına alınma talimatı verilirken evinde yapılan aramalarda, örgütün simgesi haline gelen 1 dolar bulundu.

Haberin Devamı

10 yıl hapis cezası

Çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından geçtiğimiz tutuklanan Mehmet Albayraktar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından iddianame düzenlenen Albayraktar'ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenirken, iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Öte yandan Fetullah Gülen, Berkin Elvan için örgütün medya organı Zaman Gazetesi'ne yolladığı bir taziye mesajı yayınlanmıştı. Gülen yayınladığı taziyede hükümeti eleştirerek, “Elvan ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler, bugüne kadar pek çok acıyla dağidar olmuş ama temkin ve teyakkuzunu korumayı başarmış Alevi kardeşlerimize sabr-ı cemil niyaz ederim” ifadelerini kullanmıştı.

YENİ ŞAFAK