Gazete Vatan Logo

DHBT sınav sonuçları açıklandı mı?

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen DHBT sınavının sonuçları merak edilir oldu. Peki DHBT sınav sonuçları açıklandı mı? İşte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ile ilgili detaylar...

DHBT sınav sonuçları açıklandı mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapacak oların belirlenmesi için Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) gerçekleştiriliyor. DHBT sınavının temel soru kitapçığı yayınlanmasına rağmen henüz sonuçların açıklanmamış olması adayları merakta bıraktı. Peki DHBT sonuçları açıklandı mı?

DHBT sınav sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM'nin duyuruları yakından takip ediliyor ve yakın zamanda (bu hafta içi) sonuçların açıklanması bekleniyor. Sonuçlar duyurulur duyurulmaz sayfamızda yer alacak.

DHBT SINAVI NEDİR?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT sınavı 4 Aralık Pazar günü saat 09:30'da gerçekleştirildi. Adaylara 40 sorudan oluşan test için 60 dakika süre tanındı. Tüm öğrenim düzeyleri için sorulan ilk 20 soru temel din bilgisinden geldi.

DHBT - 1 'de adaylara İslam İnanç Esasları - İslam İbadet Esasları - Kur'an Tarihi - Siyer - İslam Ahlakı alanlarından soru yöneltildi.

DHBT - 2 'de ise Tefsir - Fıkıh - Hadis - Akaid ve Kelam - İslam Tarihi - Dinler ve Mezhepler - Dini Hitabet ve Öğrenim durumlarına göre belirlenen program müfredatlarından sorular yer aldı.

Haberin Devamı

DHBT PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Adayların sınav sonuçları kadar olmasa da merak ettiği konulardan biride Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT puan hesaplaması oldu, DHBT puan hesaplamasında neler dikkate alınıyor, hesaplama işleri nasıl yapılıyor gibi sorularınıza cevap vermeye çalışalım. KPSS'ye giren adayların normal KPSS puanlarının yanında öğrenim düzeylerine görede puan hesaplama işlemleri yapılacak. Lisans Önlisans ve Ortaöğretim düzeyleri için ayrı ayrı belirlenen sınav puanları KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları şeklinde gösterilmektedir. Bu puanlar 100 üzerinden hesaplanmakta adayın sınav sonuç bilgisi ekranına yansımaktadır.