Gazete Vatan Logo

DGS tercihleri ne zaman sona erecek? DGS tercihleri nasıl yapılıyor?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemleri ÖSYM resmi sitesi üzerinden devam ediyor. DGS tercih işlemlerinin ne zaman sona ereceği ise merak konusu oldu. İşte DGS tercihlerine ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

DGS tercihleri ne zaman sona erecek? DGS tercihleri nasıl yapılıyor?

DGS tercih işlemleri devam ediyor. Adaylar tarafından ise DGS tercihlerinin hangi tarihte sona ereceği merak konusu oldu. İşte DGS tercihlerine dair ayrıntılar...

DGS TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

DGS tercih işlemleri, ÖSYM aday işlemleri sistemine aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile girilerek yapılır. 2017 DGS tercih kılavuzuna göre adayların 30 tercih hakkı bulunuyor. Tercih için verilen hakların tamamının kullanılma zorunluluğu bulunmuyor. Kılavuzda yer alan Tablo-1’de lisans programlarının kodları, adları, kontenjanları, öğretim süreleri, puan türleri ve koşulları yer alır. Adayların lisans programları için belirlenen şartları taşıması gereklidir. Şartları yerine getirilmeyen programlar tercih listesine eklenemez.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

DGS tercih sonuçları, tercih işlemlerinin ardından yaklaşık bir hafta içerisinde açıklanır. Adaylar sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sorgulayabilir. Lisans programlarına yerleştirilen adayların kayıt hakkı sadece 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir.

Haberin Devamı

DGS EK YERLEŞTİRME

ÖSYM tarafından DGS yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması ya da adayların tercih etmemesi sonucunda boş kalan yerler için ek yerleştirme yapılır. DGS puanına göre yapılan ilk tercihlerde adaylardan ücret alınmaz. İlk tercih sonrasında tüm tercihler için adayların 15 Türk Lirası ücret ödemesi gerekir. Ek yerleştirme ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılır.