Gazete Vatan Logo

DGS tercihleri için bugün son gün!

DGS tercihleri 19 Eylül'de başlamıştı ve bugün sona eriyor. 2017 yılı DGS tercihleri ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılıyor. Peki DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Ek yerleştirme yapılacak mı? işte tüm ayrıntılar...

DGS tercihleri için bugün son gün!

DGS tercihleri için sona gelindi, bugün gece yarısına kadar alınacak. DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kontenjan durumuna göre ise ek yerleştirmeler yapılacak.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercih işlemlerinin 26 Eylül Salı günü sona ermesinin ardından, yaklaşık bir hafta içinde sonuçlar ilan edilir. Adaylar sonuç bilgilerine sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden ulaşabilir. Tercih sonuçlarına göre, lisans programlarına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnızca 2017-2018 öğretim yılı içindir.

DGS EK YERLEŞTİRME YAPILACAK MI?

DGS yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, adayların tercih etmemesi veya yerleştirmesi yapılan adayların kayıt yaptırmaması sonucunda boş kalan kontenjanlar için uygun görülmesi halinde ek yerleştirme yapılır. İlk DGS tercih işlemleri için adaylar ücret ödemez ancak ilk tercih sonrasında yapılacak tercihler için adaylar 15 Türk Lirası ücret öderler.

MEZUN OLANLAR KAYIT YAPTIRABİLECEK

Ön lisans mezunlarının DGS sonucunda kayıt yaptırabilmeleri ile ilgili şu açıklama yapıldı;

Haberin Devamı

"2017 yılı DGS kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2017 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 13 Eylül 2017 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur." açıklaması yapıldı.