Gazete Vatan Logo

DGS tercihleri hangi tarihte başlayacak? 2018 DGS tercih kılavuzu

DGS tercihleri hangi tarihte başlayacak? 2018 DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Sorularının yanıtlarını haberimizde derledik. Merakla ve heyecanla beklenen DGS tercihlerine dair merak edilenler haberimizde yer alıyor.

DGS tercihleri hangi tarihte başlayacak? 2018 DGS tercih kılavuzu

DGS tercih işlemleri için meraklı bekleyiş sürüyor. 21 Temmuz tarihinde yapılan DGS sınavından sonra tercih konusu büyük ilgi görmeye başladı. İşte konuya dair tüm detaylar...

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM 2018 DGS tercihleri için henüz net bir tarih belirlemedi. 21 Temmuz'da yapılan Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladığında haberimizin içeriğinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladığında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden detaylı bilgileri öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ
Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.
2018-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2018-2019 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.
ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı