Gazete Vatan Logo

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih sonuçları büyük bir merakla bekleniyor. 7 Ekim tarihinde sona eren tercihlerin ardından adaylar DGS tercih sonuçları için resmi açıklama bekliyorlar. İşte DGS tercih sonuçlarına dair tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih sonuçlarının açıklanmasına günler kala geri sayım sürüyor. DGS tercih sonuçları için ÖSYM henüz resmi bir açıklama yapmadı. Binlerce adayın heyecanla beklediği DGS tercih sonuçları ve merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

DGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

7 Ekim Cuma günü itibariyle sonra eren DGS tercih sonuçları merakla bekleniyor. Sınav sonuçlarının geç açıklanması eğitim öğretim yılının başlaması ile adaylar eğitim sürecine geç katıldığı için bu hafta açıklanması bekleniyor. Adaylar kontenjanlara ve tercihlerine göre gerekli yerlere yerleştirilecekler. DGS Yerleştirme sonuçları, Ekim 2016 tarihinde ÖSYM'nin (sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden açıklanacaktır. Yukarıda yer alan bağlantıdan sonuç ekranına ulaşabilir 2016 DGS (Dikey Geçişs Sınavı) tercih sonuçları açıklandığı andan itibaren erişebilirsiniz.

KONTENJAN SAYILARI ARTTI

Geçmiş yıllarda her üniversitenin %10 kontenjan açması zorunlu olmasına rağmen DGS de kontenjanlar son derece azdı. Fakat özellikle 2009 yılından sonra Türkiye'de açılan yeni üniversiteler ve artan öğrenci kontenjanları dolayısıyla DGS kontenjanları da paralel olarak artmıştır. Ayrıca birçok ildeki üniversitelerde Açık Öğretim Fakültesi dışında Uzaktan Eğitim sisteminin de devreye girmesiyle sınav kontenjanı giderek yükselmektedir.

Haberin Devamı

DGS TERCİHLERİ İLE YERLEŞEMEYEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ NE YAPACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte yerleşemeyen öğrenciler 2016 DGS ek yerleştirme ile tekrar başvurabilecek. ÖSYM bu başvuru ücretini 15 TL olarak belirledi.

YÖK'TEN DGS'YE GİREN ÖĞRENCİLERE ŞARTLI KAYIT

Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) giren ve mezun olmadığı için lisans programlarına kayıt yaptıramayan öğrencilere şartlı kayıt hakkı tanındı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-DGS kayıt tarihlerinde yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra mezun olan önlisans öğrencileri, belgelerini sunarak, lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.

Haberin Devamı

Adaylar, durumlarını belgelemeleri şartıyla 2016-2017 eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.