Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ne zaman belli olacak?

DGS sınavı dün gerçekleşti. Sabah saat 10:00'da başlayan ve 140 dakika süren DGS sonuçları için adaylar heyecanla bekleyişe başladı. Peki binlerce kişiyi ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ne zaman belli olacak?

Merakla beklenen DGS sınavı dün itibariyle tamamlandı. Binlerce kişi DGS sınavında ter döktü, sınav sonrası ise gözler sonuçlara çevrildi. DGS sonuçları için yapılan resmi açıklamaya göre; sonuçlar 29 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2016 DGS PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav soruları ne zaman açıklanacak sorusuna sınav merkezi net bir açıklama yapmadı. Sınav, Pazar günü yapılıyor. Bir sonraki hafta sınav sorularının yayınlanması bekleniliyor. 2016 yılında sınava dair sorular ve cevaplar için sınav merkezi sadece sınavın yüzde 10’luk bölümünü paylaştı. Sınav sonuçları için sınav merkezi resmi bir açıklama yaptı. 2017 DGS sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktır.

İki yıllıktan dört yıllığa geçiş için yapılan sınava dair yükseköğretim programları belli olurken, sınav merkezi 2016 yılında üniversiteye girilen en düşük ve en yüksek puanları açıkladı.

SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Sınava dair en çok merak edilen soru, son sınıf sorusu oldu. Ön lisans bölümünde son sınıfta okuyan öğrenci sınava girebilir mi sorusuna, kurumun verdiği cevap: Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Haberin Devamı

DGS: Dikey Geçiş Sınavı

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.