Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçların açıklanması ertelendi!

DGS için adaylar tarafından merakla beklenen sonuçlar için ÖSYM tarafından açıklama yapıldı. 29 Ağustos 2017 Salı günü DGS sonuçları ilan edilecekti ancak Kurban Bayramı tatili nedeniyle sonuçların açıklanma tarihi ertelendi. Adaylar sınav sonuçlarını bayram sonrasında öğrenebilecek. DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçların açıklanması ertelendi!

ÖSYM sınav takvimine göre, DGS sonuçları Kurban Bayramı öncesinde 29 Ağustos Salı günü açıklanacaktı ancak tatilin uzatılması ile sonuçların açıklanması da ertelendi. Adaylar tarafından merakla beklenen DGS sonuçları bayramdan sonra 6 Eylül 2017 tarihinde açıklanacak. ÖSYM tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuç açıklama tarihi olan, 29 Ağustos 2017'nin idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmesine karar verilmiştir.

Adaylara önemle duyurulur.''

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

DGS sonuçları Kurban Bayramı tatili sonrasında 6 Eylül 2017 tarihinde açıklandıktan sonra ÖSYM aday işlemleri sisteminde açıklanacak. Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarının ilan edilmesiyle sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuçlarını öğrenebilecekler. Adayların sınav sonuç belgelerinde şu bilgiler yer alacak;

Haberin Devamı

-Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

-Ön lisans başarı puanları

-2017 DGS puanları (bu puanlar yerleştirme işlemleri için kullanılacak puanlardır)

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

DGS tercih işlemleri, sınav sonuçlarının 6 Eylül 2017 tarihinde açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında gerçekleştirilecek. Adaylar tercih işlemlerini aldıkları puanlara göre, ÖSYM aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak gerçekleştirebilecekler. Tercih süresi sona erdikten sonra adaylar tarafından işlem yapılamayacak. Tercih işlemleri sonucunda boş kalan program kontenjanları için de ek yerleştirme süreci başlayacak. Ek yerleştirme işlemleri de adaylara tarafından aday işlemleri sisteminden gerçekleştirilecek.

DGS tercih işlemleri, ÖSYM tarafından yayınlanan DGS tercih kılavuzuna göre yapılacak. Adaylar tercih kılavuzunda yer alan Tablo-1 ve Tablo-2'yi inceleyerek tercih işlemlerini yapacaklar. Tablo-1 üzerinde adayların tercih edebilecekleri programlara ait koşullar ve açıklamalar yer alır. Belirtilen koşulları taşımayan adaylar, o programı tercih listesine eklememelidir. Koşullara uyum sağlanmadığı halde yapılan tercih işlemleri sonrasında yaşanabilecek olan sorunlar, tercih işlemi yapan adaylara aittir. Bu yüzden de tercih listesi hazırlanırken, aday puanının yettiği programlara göre bir tercih listesi oluşturmalıdır. Tercih listesinde en çok istenilen program en başa yazılarak bir sıralama yapılmalıdır. Tablo-2 üzerinde ise ön lisans programlarından mezun olan ya da olacak adayların alanları kapsamında tercih yapabilecekleri lisans programları bulunur. Bu alanlar dışında, adaylar tarafından tercih işlemi yapılamaz.

Haberin Devamı