Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM kesin tarihi açıkladı!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS için sonuçların açıklanması bekleniyor. 23 Temmuz'da düzenlenen sınav sonrasında, sınav soru ve cevapları erişime sunuldu. Ön lisans mezunu adaylar, lisans programlarına geçebilmek için sınav sonuçlarını bekliyorlar. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercih süreci başlayacak. DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM kesin tarihi açıkladı!

DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre adaylar DGS sonuçlarını Kurban Bayramı öncesinde öğrenebilecek. Sınav sonuçları ilan edildikten sonra adaylar, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak öğrenebilecekler. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da adaylar için yerleştirme süreci başlayacak. Tercihler sonucunda boş kalan kontenjanlar için de ek yerleştirme işlemi uygulanacak.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçları ÖSYM tarafından 29 Ağustos 2017 salı günü ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yaparak öğrenebilecek. Sonuçlar açıklandıktan sonra, DGS sonuçları ile ilgili olarak adayların adreslerine belge gönderimi yapılmayacak. ÖSYM internet sitesinde yapılacak olan açıklama tebliğ hükmünde olacaktır. Adayların sınav sonuç belgelerinde şu bilgiler yer alacak; testin sayısal ve sözel bölümlerinde yapılan doğru ve yanlış cevap sayısı, ön lisans başarı puanı, 2017 DGS puanları (bu puanlar yerleştirme işleminde kullanılacak olan puanlardır)

Haberin Devamı

DGS TERCİH İŞLEMLERİ

DGS sonuçları ilan edildikten sonra adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. Tercih işlemini yapacak olan adaylar, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan DGS tercih kılavuzunu dikkatlice inceleyerek tercih işleminde bulunmalıdır. Tercihler için ilk olarak Tablo 1 üzerinde yer alan ve tercih edilecek olan programların açıklamaları, koşulları incelenmelidir. Belirtilen koşulların taşınmadığı programlar için tercih yapılmamalıdır. Koşullar kendisine uymadığı halde tercih yapan ve yerleştiği programla ilgili sorun yaşayan adayların sorumlulukları kendilerine aittir. Yeterli puana sahip olunması şartıyla tercih sırasının oluşturulması yerleştirme işleminde önem kazanır. Bu nedenle de tercih yapılırken eğitim görülmek istenen programlar içerisinden en çok istenilenlerden başlanarak bir tercih listesi oluşturulması gerekir.

Haberin Devamı

Tercih için adaylar tarafından kullanılacak olan Tablo-2'de dikkatlice incelenmelidir. Bu tablo üzerinde de ön lisan programından mezun olunan veya mezun olunacak alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programları için tercih yapılabileceği belirlenecektir. Belirlenen alanlar dışında yapılacak olan tercih işlemleri geçersiz olarak sayılacak.

DGS YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

DGS yerleştirme işlemi; adayların tercihleri, 2017-DGS puanları ve yükseköğretim programlarının kontenjanları, koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak. Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik, intibak eğitiminin olumsuzluğu ve mülakat sınavını kazanamama gibi başvuru işlemi sırasında bilinemeyen bir nedenden dolayı yerleştirildiği program için kaydı yapılmayan öğrenciler, durumları ÖSYM tarafından değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar haricinde) kayıtlar tamamlandıktan sonra ilk 1 ay içerisinde ÖSYM Başkanlığı'na yazılı olarak tüm belgeleri ile birlikte başvurmaları halinde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi olmayan ya da alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.

Haberin Devamı