Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den açıklama geldi!

DGS sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. ÖSYM tarafından yapılan son açıklama ile DGS sınavına dair ayrıntılar duyuruldu. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den açıklama geldi!

DGS sonuçları ÖSYM'den açıklama geldi. 21 Ağustos Pazar günü yapılan DGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İşte DGS sınav açıklamasına dair ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

DGS SONUÇLARI 2016 ÖSYM AÇIKLAMA

21 Ağustos'ta yapılan DGS 2016'nın sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyordu. ÖSYM resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sonuçların bayramdan sonra duyurulacağını açıkladı.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar merakla sonuçları bekliyor. Okulların açılmasına az bir zaman kala adaylar DGS sonuçları için sabırsızlanıyordu. Ve beklenen açıklama ÖSYM'den geldi.

ÖSYM resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sonuçların Kurban Bayramı'ndan sonraki haftaiçi açıklanacağını duyurdu.

Meslek Yüksekokulları ile açıköğrtim önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin lisans öğretimine geçebilmesi için uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) soru ve cevapları ÖSYM’nin resmi sitesinde yayınlandı.

DGS SONUÇLARI SORGU EKRANI GİRİŞİ NASIL YAPILACAK?

Haberin Devamı

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) Ön lisans başarı puanı

c) 2016-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları)

yazılı olacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.

Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

DGS PUAN HESAPLAMA

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.