Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

23 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS için adaylar tarafından sonuçların açıklanması bekleniyor. Bayramın yaklaştığı şu günlerde sonuçların bayram önce açıklanarak sonuçların ilan edilmesi isteniyor. ÖSYM sınav takvimine göre DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları nasıl öğrenilecek?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından ilan edilen sınav takvimine göre DGS sonuçlarının Kurban Bayramı öncesinde açıklanması bekleniyor. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarının ilan edilmesi ile birlikte sınav sonuçlarını ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden öğrenebilecek. Aday işlemleri sisteminden DGS sonuçları, sisteme aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılarak öğrenilebilecek. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların adreslerine sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların merak ile beklediği DGS sonuçlarının açıklanacağı kesin tarih belli oldu. ÖSYM tarafından ilan edilen sınav takvimine göre sınav sonuçları 29 Ağustos 2017 Salı günü ilan edilecek. Sonuçlara aday işlemleri sistemine giriş yapılarak ulaşılabilecek.

ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden açıklanan sonuçlar tebliğ hükmü taşır. Adayların sınav sonuç belgelerinde;

1) Testin sözel ve sayısal bölümlerinde aday tarafından yapılan doğru ve yanlış cevap sayıları

Haberin Devamı

2) ön lisanns için başarı puanı

3) 2017 – DGS puanları (yerleştirme işleminde kullanılabilecek puan türlerine uygun puanlar) yer alır.

DGS TERCİH İŞLEMLERİ

Sınava giren adaylar DGS sonucunda alacakları puanları öğrendikten sonra, tercih işlemi yapacaklar. Tercih işlemleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan DGS tercih kılavuzuna göre gerçekleştirilecek. Tercihlerin doğru şekilde yapılabilmesi için Tablo – 2 dikkatli olarak incelenmelidir. Bu tabloda ön lisans programından mezun olunacak veya mezun olunan alan bulunarak hangi alanlarda lisans programlarının tercih edileceği belirlenecek. Belirlenen alanlar dışında yapılacak olan tercih işlemleri geçersiz oalrak sayılacak. Tablo – 1, adayların dikey geçiş yapabilecekleri lisans programlarının kodlarını, kontenjanlarını, adlarını, öğretim süresini, puan türünü ve varsa koşullarını gösterir.

Adaylar tercih edecek oldukları Tablo-1 üzerinde yer alan lisans programları için belirtilen açıklamaları ve koşulları, tercih işlemlerini sonlandırmadan dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar için tercih işlemi yapılmamalıdır. Program için belirtilen koşullara uymadığı halde tercih yapılması durumunda oluşacak sorunlar adaya aittir.

Haberin Devamı

Adaylar alacakları puana göre ve en çok istedikleri programa göre bir liste oluşturmalıdır. Tercih işlemleri adaylar tarafından tercih süresi içerisinde ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden yapılacak. Tercihini yapan adaylar, yaptığı tercihler için tercih süresi içinde değişiklik işlemi gerçekleştirebilir. ÖSYM tarafından belirlenen DGS tercih süreci sona erdikten sonra adaylar tercihleri üzerinde bir değişiklik yapamaz. Tercihler tamamlandıktan sonra, tercih bilgileri ÖSYM aday işlemleri sisteminden mutlaka kontrol edilmelidir. Tercih listesinin yazıcıdan çıktısı alınarak saklanmalıdır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda boş kalan kontenjanlar için de ÖSYM tarafından belirlenecek olan tarih aralığında ek yerleştirme işlemi gerçekleştirilecektir. Ek yerleştirme işlemleri de ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılacak.

Haberin Devamı