Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları hangi tarihte belli olacak! 2018 DGS tercihleri

DGS sonuçları hangi tarihte belli olacak! 2018 DGS tercihleri nasıl yapılır? Sorularının merak edilen yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. DGS puan hesaplamasına ilişkin bilgiler de haberimizde yer alıyor.

DGS sonuçları hangi tarihte belli olacak! 2018 DGS tercihleri

DGS sınavının tamamlanmasının ardından adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. Diğer yandan ise DGS puan hesaplamasının nasıl yapıldığı araştırılıyor. İşte detaylar...

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Temmuz 2018 tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı(DGS) sonuçları 16 Ağustos 2018 tarihinde "https://sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden adayların erişimine açılacak.

DGS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS PUANININ HESAPLANMASI

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

Haberin Devamı