Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ertelendi! ÖSYM'den açıklama geldi...

DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyor. 23 Temmuz tarihinde gerçekleşen DGS sınavı sonuçlarının 29 Ağustos Salı günü açıklanması bekleniyor. ÖSYM'den DGS ile ilgili önemli bir açıklama geldi.

DGS sonuçları ertelendi! ÖSYM'den açıklama geldi...

29 Ağustos'ta açıklanması beklenen DGS sonuçları ileri bir tarihe ertelendi. ÖSYM, Kurban Bayramı'ndan dolayı DGS sonuçlarının farklı bir tarihte duyurulacağını belirtirken, ne zaman olduğuyla ilgili de bilgi verdi.

ÖSYM duyurusu:

2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuç açıklama tarihi olan, 29 Ağustos 2017'nin idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmesine karar verilmiştir.

Adaylara önemle duyurulur.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 2017 DGS sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktı. Fakat Kurban Bayramı tatilinin 26-27 Ağustos dahil edilerek toplam 10 gün tatil ilan edilmesinin ardından DGS sonuç açıklanma tarihi de ertelendi. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2017 DGS sonuç açıklanma tarihi olan, 29 Ağustos 2017'nin idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmiştir. Adaylar, 6 Eylül'de ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sonuçlarını öğrenebilecek.

Haberin Devamı

DGS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.