Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları açıklandı!

Binlerce öğrencinin beklediği 30 Haziran tarihinde uygulanan DGS sonuçları açıklandı. Ardından adayların cevap kağıtları da erişime açıldı.

DGS sonuçları açıklandı!

30 Haziran tarihinde gerçekleştirilen sınavda ter döken binlerce adayın 4 yıllık bir fakülteye girebilmek için merakla araştırdığı DGS sonuçları açıklandı.

Adaylar sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilirler.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

DGS PUANI NASIL HESAPLANIYOR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacak.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacak.

DGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'den gelen açıklama şöyle;

Dikey Geçiş Sınavı'nın cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı
Sınava giren adaylar sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceliyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 25 Temmuz 2019 tarihinde saat 15.00'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.
Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir
Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir.

Haberin Devamı