Gazete Vatan Logo

DGS sınav yerleri açıklandı! DGS 2018 sınav giriş belgesi nasıl alınır?

DGS sınav giriş belgesi açıklandı. 2018 Dikey Geçiş Sınavı için heyecan dorukta. Peki DGS bu yıl hangi tarihte yapılacak? DGS adayları sınav yerlerini nereden öğreniyor? İşte 2018 DGS hakkında detaylı bilgiler...

DGS sınav yerleri açıklandı! DGS 2018 sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Temmuz ayına girmemizle birlikte DGS adayları arayışa geçti. Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerden başarılı olanlar, lisans programlarına geçiş için Dikey Geçiş Sınavı'na(DGS) katılacak.

ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN DUYURU:

"2018-DGS Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı
21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2018-DGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 14.00’den itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.
DİKKAT!
2018-DGS için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır."

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?
DGS, 21 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15’te gerçekleştirilecek. Adaylar, giriş belgelerinde belirtilen yerlerde sınava girecekler.
DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI
Sınava girecek adayların yanında bulundurması gerekenlerden birisi de DGS sınav giriş belgesidir. Sabırsızlıkla beklenen DGS sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı.
SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?
ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girerek sınava girecekleri yeri öğrenebilirler. Sınav giriş belgesinde belirtilen yer dışında herhangi bir yerde sınava girilemez.

Haberin Devamı