Gazete Vatan Logo

DGS sınav giriş yerleri belli oldu! DGS sınavı saat kaçta?

DGS sınav giriş yerleri ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden erişime açıldı. 21 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan DGS sınavına ilişkin yapılan açıklamada adaylara 15 dakika uyarısında bulunuldu. Sınav giriş belgelerini almak isteyen adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapabilecek.

DGS sınav giriş yerleri belli oldu! DGS sınavı saat kaçta?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. ÖSYM tarafından DGS sınav giriş belgeleri erişime açıldı. Üniversite eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar 21 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan DGS sınavında ter dökecek. Peki DGS sınavı saat kaçta başlayacak?

DGS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) 21 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15’te gerçekleştirilecek. Adaylar, giriş belgelerinde belirtilen yerlerde sınava girecekler. ,

2018-DGS için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak.

Testte 120 soru yer alacak.

Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacak.

Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak.

Haberin Devamı