Gazete Vatan Logo

DGS ne zaman? 2018 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Dikey Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak? 2018 DGS adayları heyecanlı bekleyişlerini sürdürüyor. Eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen adaylar sınav giriş yerlerini de merak ediyor. Peki 2018 DGS sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

DGS ne zaman? 2018 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerden başarılı olanlar, lisans programlarına geçiş için DGS’ye girecek. Temmuz ayına girmemizle birlikte DGS adayları arayışa geçti. Bu yıl DGS ayın kaçında yapılacak? Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte 2018 Dikey Geçiş Sınavına katılacak olan adayları yakından ilgilendiren bilgiler...

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS, 21 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15’te gerçekleştirilecek. Adaylar, giriş belgelerinde belirtilen yerlerde sınava girecekler.

DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ HANGİ TARİHTE YAYINLANACAK?

Sınava girecek adayların yanında bulundurması gerekenlerden birisi de DGS sınav giriş belgesidir. DGS sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Sınav yerleri genel olarak sınav tarihinden yaklaşık 7-10 gün öncesinde açıklanır. Sınav giriş yerlerinin açıklanması ile adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girerek sınava girecekleri yeri öğrenebilirler. Sınav giriş belgesinde belirtilen yer dışında herhangi bir yerde sınava girilemez.

Haberin Devamı