Gazete Vatan Logo

DGS ek yerleştirme tercih işlemleri bugün başladı!

DGS ek yerleştirme tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu ve beklenen haber geldi. ÖSYM, DGS ek yerleştirme tercih işlemlerinin bugün başladığını duyurdu. Peki DGS işlemleri nasıl yapılacak?

DGS ek yerleştirme tercih işlemleri bugün başladı!

DGS ek yerleştirme tercih işlemleri 25-30 Ekim tarihleri arası gerçekleşecek. DGS adayları "https://ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile başvuru yapabilecek. DGS ek yerleştirme tercih işlemleri için gerekli olan 15 TL'nin ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden yapılması gerekiyor.

ÖSYM duyurusu:

2017-DGS: Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri

2017-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 25 – 30 Ekim 2017 tarihleri arasında aday tarafından, bireysel olarak, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak olup posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır. 2017-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgiler, aşağıdaki bağlantılarda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

2017-DGS Ek Yerleştirme İle İlgili Genel Bilgiler ve Tablolar

Haberin Devamı

DGS NEDİR?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.