Gazete Vatan Logo

DGS başvuruları ne zamana kadar sürecek? 2017 DGS ücreti nedir?

DGS başvurularının ne zaman sona ereceği sorusu gündemden düşmüyor. 2017 DGS ücreti nedir? Sınav başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Binlerce adayın katılacağı DGS başvurusuyla ilgili tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

DGS başvuruları ne zamana kadar sürecek? 2017 DGS ücreti nedir?

Önlisans öğrencilerinin lisansa girmek içi başvurdukları DGS sınavının başvuru süresinin ne zaman son bulacağı merak ediliyor. 2017 DGS başvuruları 24 Haziran'da başladı ve 1 Haziram'da sona erecek. Peki sınav ücreti bu yıl ne kadar olacak? Hangi bankalardan öceme işlemleri gerçekleştirebilecek. İşte detaylar...

DGS BAŞVURU KILAVUZUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

DGS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

DGS başvuruları için adayların izleyebilecekleri iki seçenek bulunur. Bunlardan bir tanesi, internet üzerinden şahsen başvuru yapılması bir diğeri ise ÖSYM başvuru merkezleri ile yapılacak olan başvuru işlemidir. Adaylar DGS başvurularını yapmadan önce ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlamış olduğu 2017 DGS kılavuzunu dikkatle incelemelidir. Adaylar kılavuza yalnızca ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilirler. Kılavuz için ayrıca adaylara bir dağıtım veya satış yapılmaz. DGS başvuru işlemi adaylar için, açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olması ya da mesleki yüksekokullardan bir tanesinden mezun olmuş olması şartı aranmaktadır. Başvuru işlemi yapacak olan aday eğer son sınıftaysa ve stajı dışında kalan tüm mezuniyet şartlarını yerine getirmişse DGS başvuru işlemi yapabilir, herhangi bir sorun yoktur.

Haberin Devamı

Şahsen internet üzerinden başvuru yapacak olan adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaralarını kullanarak ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvurularını yapabilirler. Adayların internet üzerinden başvurularını yapabilmeleri için sistem üzerinde güncel bir fotoğraflarının bulunması ve eğitim bilgilerinin güncel olması yeterlidir. ÖSYM başvuru merkezleri tarafından son 50 ay içerisinde çekilmiş olan aday fotoğrafları güncel olarak kabul edilir.

Aday işlemleri sisteminde güncel fotoğrafı ve güncel eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, DGS başvuru işlemlerini yalnızca ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile yapabilirler. ÖSYM başvuru merkezlerinden adayların yapacak oldukları başvuruları için 5 TL hizmet bedeli alınır.

ÖSYM tarafından belirtilen başvuru tarihleri içinde başvuru işlemini yapmamış olan adaylar için sınav öncesinde geç başvuru günü tanınır. Bu geç başvuru tarihinde adaylar, normal başvuru tarihlerinde 90 TL sınav ücreti ödenirken bu tarihlerde yapacakları başvurular için 135 TL DGS başvuru ücreti öderler. Ayrıca geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav merkezi tercihinde bulunamazlar. Adaylar, sınava yalnızca Ankara’da bulunan sınav merkezinde girebilirler.

Haberin Devamı

DGS ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

DGS başvuru işlemini aday işlemleri sisteminden ya da ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile yapmış olan adayların sınav ücretlerini ödemeleri için iki seçenek bulunur. Bunlardan bir tanesi ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ bölümüdür. Bir diğeri ise 2017 DGS kılavuzunun sonunda belirtilen bankalardır. Adaylar bankalar ile ödeme işlemlerini son ödeme günü olan 2 Haziran tarihinde mesai saati bitene kadar yapabilirler. ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ bölümünü kullanacak olan adaylar ise yine aynı gün 2 Haziran tarihinde saat 23.59’a kadar ödeyebilirler.

Adayların DGS başvuru ücreti yatırabilecekleri bankalar ve ödeme yöntemleri şu şekildedir;

Haberin Devamı

- Akbank ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Halkbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı

- Türk Ekonomi Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri

- T.C. Ziraat Bankası internet bankacılığı ve mobil bankacılık

T.C. Ziraat Bankası’nın ATM’leri ve şubeleri ile DGS sınav ücreti ödemesi yapılmaz.

Dikey geçiş sınavının sonucuna göre adaylar tarafından yapılacak olan ilk yerleştirme işlemleri için ücret alınmaz. İlk yerleştirme işlemleri sonrasında adayların yerleştirmelerinin yapılacağı işlemler için adayların yerleştirme ücreti ödemesi gereklidir. Adayların yapacakları ek yerleştirme ücretleri ödemeleri ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ bölümü kullanılarak yapılacaktır.

Haberin Devamı