Gazete Vatan Logo

DGS başvuruları ne zaman? DGS başvuru tarihi açıklandı mı?

Corona virüs nedeniyle eğitime ara verilmesinin ardından birçok sınav da ertelendi. Ön lisans programlarını bitiren öğrencilerin geçiş yapıp eğitimlerini 4 yıla tamamlamalarını sağlayan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) internette merak edilen konular arasında geliyor. Peki, DGS ne zaman? DGS ertelendi mi? DGS başvuruları ne zaman yapılacak? DGS başvuru tarihi açıklandı mı? İşte DGS ile ilgili merak edilen soruların yanıtları…

DGS başvuruları ne zaman? DGS başvuru tarihi açıklandı mı?

Corona virüs nedeniyle eğitime bir süre ara verildi ancak ilkokul, lise ve üniversite eğitimleri uzaktan gerçekleştiriliyor. ÖSYM tarafından yapılan YDS, YKS, KPSS gibi birçok sınav da ertelendi.

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yaparak eğitimlerini 4 yıla tamamlamalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) son günlerde merak edilen konuların başında geliyor.

DGS sınavının ne zaman yapılacağı ön lisans programlarından mezun olacak öğrencilerin gündeminde yer alıyor.

ÖSYM tarafından uygulanan Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) ertelenip ertelenmediği, başvuruların ne zaman yapılacağı en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor.

DGS ERTELENDİ Mİ? DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Corona virüsü nedeniyle ÖSYM tarafından ertelenen sınavlar arasında DGS de bulunuyor. Bu yıl gerçekleştirilecek DGS sınavının yeni ÖSYM takvimine göre, 9 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak.

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK? DGS BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Haberin Devamı

ÖSYM’den yapılan açıklamada “Başkanlığımız tarafından 2020 yılında yapılması planlanan sınavların uygulanma tarihleri yeniden düzenlenmiştir.” denildi ve güncel 2020 ÖSYM sınav takvimi paylaşıldı. Güncel takvimde DGS’nin 9 Ağustos’ta yapılacağı bildirildi. Ancak DGS ile ilgili başvuru tarihi açıklanmadı.