Gazete Vatan Logo

Devrinizde Kuran kümeste öğretildi!

CHP ve Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan, “Bu millet sizin devrinizde Kur’an-ı Kerimleri küplere sakladı, kümeslere, mağaralara saklanıp Kuran öğrendi ve öğretti” dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında ağırlıklı olarak CHP ve Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Erdoğan’ın mesajları özetle şöyle:

TUZLA BUZ OLDU: Kılıçdaroğlu, kesintisiz eğitimi savunarak, yani 28 Şubat’ı savunarak, çünkü kesintisiz eğitim savunmak, 28 Şubat’ı savunmaktır. CHP’nin yüzündeki demokrasi maskesi, yüzündeki o değişim maskesi yere düşmüş ve tuzla buz olmuştur. Kesintisiz eğitimi hangi sözlerle savunduklarını hatırlatmak istiyorum. “Siz Müslüman olmayı önce Allah’a, sonra CHP’ye borçlusunuz” dedi. Bu hakaretleri CHP Genel Başkanı ve arkadaşlarına misliyle iade ediyorum.

HİTLER YANITI: Süreç içinde CHP Genel Başkanı’nın bize Nazi, Hitler benzetmesini defalarca yaptı. Şimdi ben ona gurur duyduğu CHP tarihinden ibretlik bir vesika göstereceğim. 11 Nisan 1939 tarihli bir kararname, ”Alman Devlet Reisi Hitler’in 50. sene-i devriyesi münasebetiyle yapılacak merasime, Hükümetimiz namına Nafia Vekili General Ali Fuat Cebesoy’un reisliğinde Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Asım Gündüz ile Mebus General Pertev Demirhan, Falih Rıfkı Atay, Yunus Nadi, Necmettin Sadak ve Hüseyin Cahit Yalçın’dan oluşan bir heyet gönderilmesi icra vekilleri heyetince onanmıştır” deniliyor. Altında Reisi Cumhur İsmet İnönü, Başvekil Refik Saydam, Dahiliye Vekili Faik Öztrak, Maarif (Milli Eğitim Bakanı) Vekili Hasan Ali Yücel, Muharebe ve Münakalat Vekili (Ulaştırma Bakanı) Ali Çetinkaya, namı değer Kel Ali’nin imzaları bulunuyor. 1932 ve 1941 tarihli bir gazetenin birinci sayfaları... Birinde, “Milli Şefimiz ile Führer arasında samimi tebrikler” başlığı var. Bundan daha önemli belge, daha önemli delil olur mu? Diğer bir gazetede; aynı başlık, ‘Kemalist Türkiye’den Faşit İtalya’ya selam.’ Altında Başvekil İnönü’nün İtalya’ya gideceği yazıyor. CHP Genel Başkanı eğer Hitler sevdalısı arıyorsa o gurur duyacağı CHP tarihine baksın, orada bulur.

YANLIŞ YOLDASIN: CHP Genel Başkanı kalkmış bize, oyalı kılıfı içinde Kuran-ı Kerim’den bahsediyor. Kılıçdaroğlu, Kuran-ı Kerim bir süs eşyası değil, o bir ilham kaynağıdır. Sen şecaat arzederken, sirkatin söylüyorsun. Sana bu akıl daneliği kimler yapıyorsa, bunları iyi seç. Yanlış yoldasın.

BOYUNUZU AŞAR: Çıkmış Sıffin savaşından bahsediyor. Bu sular sizin boyunuzu aşar. Siz hiç bu sulara girmeyin boğulursunuz, boğulursunuz. Belli ki birileri sizin kulağınıza politika malzemesi yapmak için Sıffin Savaşı’nı fısıldamış, ama Sıffin Savaşı’nda iki tarafta da sahabe-i kiram var. Siz daha Dersim katliamıyla yüzleşemediniz.

İMAM HATİP BÖYLE KURULDU: 1950 başında bir İngiliz gazetesi Türkiye’deki durumu şöyle veriyor: ‘Türkiye’de cenazelerine namaz kıldıracak bir kişi bile bulamayan zavallı köylüler, ölüyü, namaz kılınmadığı için defnetmemiştir’ diyor. Ben bunu Tahsin Banguoğlu’ndan dinledim. İsmet İnönü, kendisine, ’Zor durumdayız hiç olmazsa cenazeleri yıkayacak, yani gassal yetiştirme kursları açalım’ diyor. Bana böyle bir talimat verdi’ diyor. Biz de bu kursları açtık. Yani ne demek, ölü yıkayıcısı... İmam hatipler böyle kuruldu. Bize, imam hatipte öğretmenlerimizin çoğu “ölü mü yıkayacaksın” diyorlardı. Kılıçdaroğlu’nun hala duvara Kuran asmaktan bahsetmesi çok çok manidar. Siz bu ülkede bırakın Kuran okunmasını, Kuran’ı Kerim’in duvarlara asılmasını bile yasakladınız. Jandarma gelip evlerden Kuran’ı Kerimleri, Elifba cüzlerini, hatta duvara asılı levhaları toplattınız. Bu da babamdan dinlediklerimdir ve ’13 yaşında bunun için köyden kaçtım’ diyor. Karadeniz’de elimizin iki büyüklüğünde tahtalara ’Elifbe’ yazardı, onunla köyde cami hocasına giderlerdi. Bu millet sizin devrinizde Kuran’ı küplere sakladı, kümeslere, mağaralara saklanıp Kuran öğrendi ve öğretti.

Haberin Devamı